Ingezonden persbericht




BURGEMEESTER KRIKKE ONTVANGT KUNSTWERK VAN AD GERRITSEN

Uit handen van de voorzitter van de Arnhem Ambassadeurs dhr H. Ramautar nam burgemeester Krikke het Arnhem Artwork 2010 in ontvangst. Voor deze editie werd de gerenommeerde Arnhemse kunstenaar Ad Gerritsen uitgenodigd een kunstwerk te realiseren. In de geest van het citymarketingconcept Made in Arnhem namen aan de ontwikkeling en realisatie van het kunstwerk alleen Arnhemse bedrijven deel. Arnhem Artwork 2010 is een onderdeel van Arnhem Art, een nieuwe initiatief in Arnhem, die een brug slaat tussen de Arnhemse kunstwereld en het Arnhemse bedrijfsleven. Het promoten van Arnhemse kunst en kunstenaars staat hierbij centraal.

Arnhem Art zal vanaf 2010 jaarlijks een kunstenaar die een binding heeft met Arnhem een opdracht voor de realisatie van een kunstwerk geven. Arnhem Art selecteert speciaal hiervoor een jonge talentvolle startende kunstenaar van de Hogeschool voor de Kunsten (ARTez) of een gerenommeerd kunstenaar. De oplage van werk is gelimiteerd. De productie van het Arnhem Artwork wordt gedaan door Arnhemse bedrijven. Het oudste verpakkingsbedrijf uit Arnhem 'Brown Cartonnage' vervaardigde ondermeer een luxe geschenkendoos en Grafisch Centrum Plaatsmaken zorgde voor realisatie van de zeefdruk. Tamara Oosterlaar, een van de initiatiefneemsters van Arnhem Art:"Arnhem heeft een uitstekende reputatie op het gebied van kunst en cultuur en profileert zich als kunststad. Arnhem Art is dan ook ontstaan uit de gedachte de bijzondere kwaliteit die Arnhem in huis heeft te promoten richting het Arnhemse bedrijfsleven".

Arnhem Art sluit aan bij de citymarketing van de stad Arnhem "Made in Arnhem". Daarom komt een gedeelte van de opbrengst ten goede aan het Arnhemse culturele leven. Dit jaar is gekozen voor Stichting Atelierbeheer SLAK.

Voor het Arnhem Art 2010 is gekozen voor een werk van een van de nestors van de Arnhemse kunst: de gerenommeerde kunstenaar Ad Gerritsen. Zijn werk wordt vertegenwoordigd in diverse nationale musea en in grote bedrijfscollecties waaronder de kunstcollecties van Ahold, Bouwfonds, Fontys en KPN. Het werk dat hij realiseerde voor Arnhem Art gaat over zes jongens in sportkleding die met zichtbare inspanning aan de rekstok hangen om later in hun leven de titel wereldkampioen turnen te kunnen bemachtigen. Het werk is een metafoor voor de situatie waar veel bedrijven zich op dit moment in bevinden. Overeind blijven om uiteindelijk (weer) succesvol te zijn. Dit kunstwerk en andere bijzondere kunstwerken worden aangeboden via de webgalerie www.arnhemart.nl . "Wij ontvangen veel enthousiaste reacties van kunstenaars op dit initiatief, zeker nu het Centrum voor Beeldende Kunst eind 2010 haar deuren sluit. Arnhem Art biedt kunstwerken van verschillende disciplines aan.", aldus Tamara Oosterlaar.

Arnhem Art is mede geïnitieerd door Arnhem Ambassadeurs en wordt tevens door deze organisatie ondersteund. De Arnhem Ambassadeurs is een enthousiast gezelschap van ondernemers met hart voor de stad. De Arnhem Ambassadeurs ondersteunden ondermeer de internationale beeldententoonstelling Sonsbeek en de Arnhemse Mode Biënnale.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tamara Oosterlaar, tamara.oosterlaar@art-impact.nl of 0650434663.

Meer info over de Arnhem Ambassadeurs: www.arnhemambassadeurs.nl

Op dinsdag 2 maart is tevens de website www.arnhemart.nl officieel de lucht in gegaan.


---- --