Ingezonden persbericht


Persbericht:

Leeuwarden, 1 februari 2010

7e editie Huis en Tuin 2010 brengt het voorjaar bij u thuis ....

Van 4 t/m 7 maart zal het WTC Expo weer geheel in het teken staan van wonen en leven. De beurshallen zullen omgetoverd worden in de sfeer van binnen en buiten leven.

Tuinen:
In 2 compleet ingerichte tuinhallen zal u als bezoeker diverse modeltuinen aantreffen met daarin gepresenteerd de nieuwste trends op het gebied van tuinieren. In dit kader valt te denken aan beplanting, bestrating, overkappingen, wellness, buiten koken, meubilair en natuurlijk alles betreffende architectuur en ontwerp van uw droomtuin. Als extraatje dit jaar zal er op zaterdagavond en speciale avond georganiseerd worden onder de noemer TUIN VIP avond. Deze avond begint om 17.00 uur en zal duren tot 21.00 uur. Een tip van de sluier, o.a. op het programma staat: dé TV tuinman Jurgen Smit, rondleidingen door de modeltuinen, bezichtiging van de mooiste modeltuin beloont met de Hoveniersbokaal van 2010, lezingen en boekpresentaties van Mariëtte van Hees Tuinspecialiste die het boek Tuinen met karakter presenteert, muzikale ondersteuning door Pieter en Iris (bekend van Fryske Music Night 2009) en Jelle B. zanger/gitarist begonnen op Ameland. Verder zal er deze avond volop culinaire verassingen zijn om er een gezellig geheel van te maken, maar bovendien staan de hoveniers en de overige exposanten u graag te woord om u alles te vertellen over de nieuwste trends op het gebied van het buiten leven.

Huis:
Net als andere jaren zal er voor de bezoeker een compleet assortiment aangeboden worden op het gebied van het HUIS. Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw of renovatie de deelnemende partijen kunnen u op alle vlakken bedienen. Diverse gemeenten tonen hun nieuwe en huidige plannen, projectontwikkelaars vertegenwoordigen de nieuwe projecten, makelaars laten zien wat er in de markt is, woningcoöperaties tonen hun huidige aanbod en natuurlijk ontbreken de bouwbedrijven ook niet. Alles op het gebied van kunstof(kozijnen, overkappingen, dakkapellen) is te zien op de beurs. Op dit moment met winterse omstandigheden denken we er niet direct aan, maar de toeleveranciers op het gebied van raambekleding en zonwering zullen zeker van de partij zijn.

Huis en Tuin niet zonder "Interieur"
Huis en Tuin al jaren samen, maar wat is een huis of tuin zonder interieur. De aanbieders op deze markt zien wij de laatste jaren enorm stijgen en dat zal tijdens de presentaties op de beurs dan ook ruimschoots te zien zijn. Diverse aanbieders met meubels, vloeren, wandbekleding, kachels, keukens, bedden en natuurlijk allerhande "kleine"spulletjes zullen te koop zijn op de beurs. Dit jaar zal er door leerlingen van het Friesland College, opleiding Interieur & Design interieur adviezen en workshops georganiseerd worden. Als bezoeker kunt u hier vrijblijvend een afspraak maken, neemt u alvast wat foto's of plattegrond van uw huidige situatie mee naar de beurs, dat maakt het allemaal wat tastbaarder.

Verder kan ik u melden dat de beurs een uitje voor het gehele gezin zal zijn en dat er ook aan de jongeren gedacht zal worden. Dus bent u met z'n tweeën of alleen, of wilt u er lekker een dagje met de kinderen uit, kom dan voor een bezoek naar de beurs.

Kortom: De grootste ideeënbeurs op het gebied van wonen en leven.

Openingstijden:
Donderdag 13.00 - 22.00 uur
Vrijdag 13.00 - 22.00 uur
Zaterdag 10.00 - 18.00 uur
Extra tuinavond 17.00 - 21.00 uur
Zondag 10.00 - 18.00 uur

Kaarten aan de kassa: E 10,00
Kaarten online: E 8,00 (zie voor voorwaarden www.wtchuisentuin.nl) Parkeren: E 3,00

Ingang via entree West (slauerhoffweg) of via entree Noord parkeerterrein P7 / P8.

WTC Expo
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden