Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 9 FEBRUARI 2010

Zadkine-leerlingen winnen voorrondes Skills Masters

Afgelopen week hebben Zadkine-leerlingen van de opleidingen managementassistente/ directiesecretaresse en verpleegkunde de voorrondes van Skills Masters gewonnen. Melissa van der Bol en Sander Mantel dingen mee naar een plek in de Europese finale in Portugal. Ook Jerry Visser, leerling van de opleiding allround machinaal houtbewerker, gaat proberen een plek in deze finale te bemachtigen. Skills Masters is een driedaags beroepenevenement voor het mbo. Onderdeel van dit evenement zijn de zogenoemde beroepenwedstrijden.

Melissa van de Bol, leerling van de Zadkine-opleiding directiesecretaresse/managementassistent heeft tijdens de voorronde in Vlissingen, samen met haar klasgenoten Esther van Houwelingen en Archana Kesarsing, roc Zadkine zeer goed vertegenwoordigd. Melissa gaat samen met drie ICT'ers van ROC Zeeland tijdens de finale in maart dit jaar in Ahoy de strijd aan met de vier overige winnende teams uit andere regio's van Nederland. Als het team van Melissa wint, gaan ze in november naar Lissabon om de strijd internationaal aan te gaan tijdens EuroSkills.

Sander Mantel, vierdejaarsleerling van de opleiding Verpleegkunde van Zadkine, heeft afgelopen vrijdag jl. de regionale wedstrijd Zuid-Holland Zorgtopper gewonnen. Hij streed tegen zeven andere leerlingen van het Albeda College en het Mondriaan en won met glans. Ook Sander zal verder strijden voor een plek in de Europese wedstrijd in Portugal.

Op 11 februari a.s. doet Jerry Visser, eerstejaarsleerling van de opleiding Allround machinaal houtbewerker mee aan de nationale selectiewedstrijden in de categorieën Meubelmaker, Montagemedewerker, Meubelontwerp en Timmerontwerp op het HMC Vakschool in Amsterdam. Jerry werkt in het familiebedrijf Visser in Dordrecht.

EINDE PERSBERICHT