Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwbouw en verbouw gaan hand in hand op Huis & Tuin 2010

Leeuwarden - Van donderdag 4 maart tot en met zondag 7 maart kan iedereen die op zoek is naar trends en informatie over wonen, bouwen, verbouwen, tuin- en interieurinrichting terecht op de Huis&Tuin beurs in het WTC Expo in Leeuwarden. Dit jaar zijn ruim tweehonderd exposanten vertegenwoordigd op de grootste woon- leef- en tuinbeurs van Noord-Nederland.

De beursorganisatie kijkt vol vertrouwen uit naar de komende editie. Het is opvallend dat in tijden dat het voor veel mensen financieel wat minder gaat veel exposanten juist nu voor de beurs Huis&Tuin kiezen. De consument besteedt - nu de aankoop van een nieuwe woning soms nog even uitgesteld wordt - meer aan zijn huidige woonomgeving. De tuin wordt nu toch maar aangepakt, een uitgestelde verbouwing doorgezet en de woonkamer gaat in de metamorfose.

Gloednieuwe bouwprojecten
De markt voor nieuwbouwprojecten is - zij het wat minder dan voorgaande jaren - nog steeds in ontwikkeling. Dit is goed te zien in hal vijf waar projectontwikkelaars, gemeenten en makelaars verschillende nieuwe projecten lanceren. Aan de Acaciastraat in Leeuwarden realiseert corporatie Elkien energiezuinige seniorenappartementen met als eerste complex in Leeuwarden een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0,5. Ook in Witmarsum, worden nieuwe huurwoningen gebouwd: het nieuwbouwproject De Dôle II. Bijzonder aan dit plan is de energiezuinige bouwmethode, de woningen worden gebouwd zonder gasaansluiting en verwarmd door middel van aardwarmte. Een weekendje "Proefwonen in Blitsaerd" in een volledig ingerichte woning inclusief huisdier, is volgens de Wind Groep dé manier om te ervaren hoe prettig het wonen is in deze Leeuwarder wijk. Tijdens de beurs kunnen belangstellenden zich melden op de stand. De sector wonen, welzijn & zorg van de gemeente Leeuwarden laat zien bezig te zijn met zorginnovatie voor senioren. Op de stand kan men alvast een voorproefje zien van hoe in de toekomst vanuit de eigen woning via technologische hoogstandjes met behulp van een touchscreen zorg ingeroepen kan worden. Op de stand van de gemeente "de Zuidlanden" en bij Makelaardij Hoekstra worden vier gloednieuwe projecten gepresenteerd. Bouwbedrijf Lont viert vrijdagmiddag de start van de bouw/renovatie van het monumentale Pakhuis Hartelust in Leeuwarden.

Speciale feestelijke tuinavond op zaterdagavond
Op zaterdagavond zijn tuinliefhebbers en belangstellenden van harte welkom tijdens de extra avondopenstelling van de tuinhallen. Hier zijn niet alleen zo'n twintig modeltuinen te bewonderen maar ook is er tijdens deze avond veel te beleven in de vorm van lezingen, demonstraties, tuinontwerpen en livemuziek van duo Pieter&Iris en zanger JelleB. Televisietuinman Jurgen Smit geeft rondleidingen, workshops en lezingen, op de stand van Groei & Bloei zijn workshops en gratis tuinadviezen en tuinspecialiste Mariëtte van Hees houdt een lezing.


---




Ingezonden persbericht