4 maart 2010

ChristenUnie teleurgesteld over mislopen Haagse raadszetel

De ChristenUnie Den Haag is bijzonder teleurgesteld dat zij geen raadszetel heeft behaald. De partij maakte in alle peilingen goede kans op een raadszetel. Lijsttrekker Willy de Zoete: ,,Dit hadden we niet verwacht. Vooral de hoge opkomst, maar ook de campagne van Christelijk Sociaal Den Haag heeft ons parten gespeeld. Maar dat zal ons er niet van weerhouden een bijdrage, waar dat kan, te leveren aan de bloei van de stad. De ChristenUnie is springlevend in Den Haag."

De ChristenUnie heeft met veel enthousiasme campagne gevoerd in Den Haag. Een toename van het aantal vrijwilligers, wijkteams die de straat op zijn gegaan, een campagneteam gericht op de multiculturele doelgroepen; het heeft niet geleid tot een raadszetel. Daarvoor kwam de partij enkele honderden stemmen tekort.

De Zoete: ,,Het resultaat is niet anders dan zuur te noemen. We moeten deze teleurstelling echt even te boven komen. Wat ons nu te doen staat is het opmaken van een zorgvuldige evaluatie en een plan van aanpak voor de komende vier jaar. Daar nemen we de tijd voor. We ons maken sowieso op voor een levendige en zichtbare campagne voor de verkiezingen van 9 juni."

De ChristenUnie bedankt alle kiezers en wil de grote winnaars feliciteren met hun zetelwinst. De Zoete: ,,De PVV, D66, De Haagse Stadspartij, Partij voor de Dieren en Lijst A. Khoulani hebben gewonnen. Daar feliciteren we hen van harte mee. Bovendien wensen we de partijen heel veel wijsheid en zegen bij het formeren van een werkbaar college dat de bloei van Den Haag op het oog heeft."

////////////




Ingezonden persbericht