Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.55 uur

Utrecht, 05-03-2010

Belediging

AMERSFOORT Een 38-jarige man uit Amersfoort is in de vroege ochtend van vrijdag 5 maart aangehouden nadat hij twee agenten had beledigd. Bovendien kon de man zich niet legitimeren.

Agenten reden rond 04.00 uur over de Arnhemsestraat toen zij de 38-jarige man zagen lopen. De man stak de kruising van de Arnhemseweg en de Stadsring over en vond het nodig om in de richting van de politieauto zijn middelvinger op te steken.

De agenten besloten de Amersfoorter staande te houden en te vragen naar zijn legitimatiebewijs. De man weigerde, ondanks herhaalde vorderingen, zich te identificeren en werd aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging beroving

AMERSFOORT Een 17-jarige meisje uit Amersfoort is op donderdag 4 maart het slachtoffer geworden van een poging tot beroving.

Het meisje fietste rond 21.45 uur over de Langestraat toen zij door een groepje van ongeveer drie jongens en één meisje werd aangesproken. Het meisje fietste gewoon door. Op de Koekoekstraat werd zij ingehaald door twee jongens op een zwarte scooter. De bijrijder probeerde bij het passeren de tas van het meisje te pakken, maar dat mislukte. Daarna gingen zij ervandoor. Mogelijk heeft het groepje jongeren waar het meisje langs fietste met de poging tot beroving te maken.

De jongens op de zwarte scooter waren beiden donker gekleed en droegen geen helm. De bijrijder die de tas van het meisje probeerde te pakken droeg een bontmuts met oorflappen.

Bent u getuige geweest van deze poging tot beroving? Belt u dan met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer: 0900 8844.

Vrouwen mishandeld

AMERSFOORT Een 18-jarige en een 30-jarige vrouw uit Amersfoort zijn op donderdag 4 maart behoorlijk toegetakeld door een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Rond 23.00 uur kreeg de politie een melding dat er op het Euterpeplein twee vrouwen werden mishandeld. Ter plaatse bleek het te gaan om de 18-jarige ex-vriendin van de verdachte. Zij was geslagen met een ketting en had vuistslagen moeten incasseren. De 30-jarige vrouw fietste op dat moment langs en zei de 26-jarige op te houden met slaan. Daarop sloeg de verdachte met de ketting op haar gezicht.

Beide vrouwen hielden behoorlijke verwondingen over aan de mishandeling en werden overgebracht naar het ziekenhuis. In de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.