Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 maart 2010

Met ruim 1,77 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Deurningen

Een 39-jarige automobilist uit Polen raakte donderdag 4 maart zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een bedrijfswagen met autoambulance bestuurde.

Donderdagavond 4 maart omstreeks 20.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de A1 ter hoogte van Deurningen, een bestuurder van een bedrijfsauto met autoambulance. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 39-jarige man uit het Poolse Poznan, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,77 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2010019629)

Tijdens een verkeerscontrole in Enschede zijn 101 processen-verbaal uitgeschreven

Enschede

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Enschede op donderdag 4 maart 101 processen-verbaal uitgeschreven. De controle werd gehouden tussen 14.00 uur en 21.00 uur op de Haaksbergerstraat.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het negeren van het rode verkeerslicht (17), het niet dragen van een autogordel (18), fietsen zonder juiste fietsverlichting (49), niet hands-free telefoneren (6), het niet dragen van een helm (1), het rijden over de busbaan (1) en diverse andere overtredingen. (2010019625)

Autokraker op heterdaad betrapt

Hengelo

Een 37-jarige man uit Hengelo werd donderdag 4 maart op heterdaad betrapt tijdens een autokraak.

Donderdagavond 4 maart omstreeks 21.00 uur werd een 37-jarige man uit Hengelo op heterdaad betrapt tijdens een autokraak op de Brugstraat in Hengelo. De man had een ruit ingeslagen van de geparkeerde auto en het navigatie systeem ontvreemd. Hij werd direct aangehouden door de politie en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010019634)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Vasse

Aan de Denekamperweg in Vasse werd donderdag 4 maart een geheime zender die uitzond onder de naam "Twentse Boktor" uit de lucht gehaald.

Donderdag 4 maart werd door het Agentschap Telecom samen met de politie Twente een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Denekamperweg in Vasse. Een 30-jarige man uit Vasse zat achter de knoppen en er werd uitgezonden onder de naam "Twentse Boktor". Tegen de 30-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt en de apparatuur is in beslag genomen. (2010019475)

Man aangehouden voor woninginbraak

Enschede

Donderdag 4 maart kwam omstreeks 20.30 uur bij de politie een melding binnen, dat bij een woning aan de Breugelmansgaarde een ruit zou zijn ingegooid. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Buren hadden omstreeks 20.00 uur glasgerinkel gehoord. De 24-jarige bewoner, die niet thuis was, werd op de hoogte gebracht en de politie stelde een onderzoek in. Later op de avond, om omstreeks 23.00 uur, kon de verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 32-jarige Enschedeër. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010019642)

Man berooft videotheek en vernielt geldautomaat

Enschede

Vrijdag 5 maart is een 46-jarige Enschedeër aangehouden omdat hij omstreeks 03.30 uur een geldautomaat van een bank aan de M. Harpertsz Tromplaan in Enschede had vernield.

Nadat de melding van de vernieling bij de politie binnenkwam, waren de agenten snel ter plaatse. Daar troffen ze een man aan, die direct verklaarde de geldautomaat te hebben vernield omdat hij geld nodig had. Daarop werd de 46-jarige man aangehouden.

De man verklaarde ook verantwoordelijk te zijn voor de beroving eerder op de avond van een videotheek aan de Molenstraat in Enschede. Daar was hij omstreeks 22.45 uur achter de balie gaan staan om een greep uit de kassa te doen. De man was direct daarna vertrokken.

De 46-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010019667)

Man aangehouden voor mishandeling

Plaats

Vrijdagmorgen 5 maart is omstreeks 02.30 uur een 23-jarige Enschedeër aangehouden wegens mishandeling. Hij had eerder die avond een 22-jarige Enschedeër mishandeld, nadat beiden in een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede ruzie hadden gekregen. Na de mishandeling ging de dader er vandoor. De 22-jarige Enschedeër gaf een signalement op van de dader, waarna de politie op zoek ging. Na een korte achtervolging kon de 23-jarige op de Breugelmansgaarde in Enschede worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010019674)

Inbraken buitengebied Holten, de politie zoekt getuigen

Holten

In de nacht van zondag 28 februari op maandag 1 maart hebben in het buitengebied van Holten, aan de Maneschijnsweg en aan Espelodijk, een aantal inbraken met diefstal plaatsgevonden. Er zijn meerdere aangiftes bij de politie binnengekomen, maar de politie vermoedt dat er misschien meer inbraken hebben plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt andere gedupeerden aangifte te doen op het politiebureau.

Tot nu toe zijn bij de politie acht gevallen bekend. In de meeste van deze gevallen is tuingereedschap gestolen, zoals zitmaaiers, bosmaaiers, compressoren en gazonmaaiers. Ook is een aanhanger gestolen en zijn twee fietsen ontvreemd.

De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van zondag 28 februari op maandag 1 maart iets verdachts hebben gezien op de Maneschijnsweg en de Espelodijk. Zij worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Rijssen - Holten. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0900-7000.