Gemeente Lochem


Uitslag gemeenteraadsverkiezing gemeente Lochem definitief

Vanmorgen heeft het Hoofdstembureau in een openbare zitting de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezing van 3 maart vastgesteld. Voorzitter burgemeester Frans Spekreijse tekende voor deze uitslag die hetzelfde is gebleven als de uitslag die 3 maart rond middernacht is gepresenteerd.

Er is speciaal aandacht geweest voor kandidaatsraadsleden met een stemmentotaal rond de voorkeursdrempel van 182,41 stemmen. Burgemeester Spekreijse heeft uit het oogpunt van zorgvuldigheid de stembiljetten van de uitgebrachte stemmen op GB, PvdA en VVD daarom nogmaals laten tellen. Uit deze telling werd in een paar gevallen een verschil van één of twee stemmen gecorrigeerd. Deze correcties hebben geen invloed gehad op de definitieve uitslag.

Installatie nieuwe raadsleden
Donderdag 11 maart worden de 23 benoemden geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering in de raadzaal in Lochem. Daarvoor is het nodig dat van iedere kandidaat de zogenoemde geloofsbrieven worden onderzocht. Dat gebeurt op 10 maart tijdens de raadsvergadering in De Roskam in Gorssel. In deze vergadering wordt ook afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden. .