Gemeente Hoogeveen

Collegebesluiten Hoogeveen, 2 maart 2010

Op de besluitenlijst van het college van B&W van Hoogeveen staat deze week onder andere:


* Inspraakmogelijkheid parkeernota

* Opdrachtverstrekking voor programma van eisen MFC Nieuwlande
* Kaderbrief GGD Drenthe

* Persoonsgebonden budget begeleid werken

* Verstrekking mandaat en machtigingen

Openbare besluiten van B & W

2 maart 2010

1. Inspraakmogelijkheid parkeernota

In 2008 heeft de gemeenteraad de mobiliteitsvisie vastgesteld. In deze visie is aangegeven hoe de gemeente in hoofdlijnen met parkeren wil omgaan. Het beleid wordt verder uitgewerkt in een parkeernota. Inmiddels is die parkeernota in concept klaar. Het college van burgemeester en wethouders wil de nota eerst aan de inwoners van Hoogeveen voorleggen voor een besluit over de nota genomen wordt

De parkeernota kunt u downloaden van de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl/inzage.

De nota ligt ook ter inzage in het Compagnieshuis. Wie wil reageren kan dit schriftelijk doen aan de gemeente.

Klik hier voor het B&W-besluit.

2. Opdrachtverstrekking programma van eisen MFC Nieuwlande

In december 2009 heeft het college van B&W een besluit genomen over de locatie en de omvang van het MFC Nieuwlande. Het college schakelt ICS Adviseurs in om het opstellen en actualiseren van het programma van eisen van het MFC Nieuwlande te begeleiden. Ook zal ICS het beheer en de exploitatie van het toekomstige gebouw onder de loep nemen. Het programma van eisen dient als basis voor de architect, die daarna aan de slag moet om een goed ontwerp te maken.

Klik hier voor het B&W-besluit

3. Kaderbrief GGD Drenthe begroting 2011 e.v.

Klik hier voor het B&W-besluit. Bijlage 1 + 2

4. Persoonsgebonden budget begeleid werken.

B&W hebben de hoogte van het persoonsgebonden budget begeleid werken in het kader van de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) voor 2010 vastgesteld.

Van de inwoners van onze gemeente die een WSW-aanstelling hebben of daarvoor in aanmerking komen, heeft een aantal het "advies begeleid werken" meegekregen. Voor deze mensen is jaarlijks een bepaald bedrag beschikbaar, het persoonsgebonden budget begeleid werken. Dit budget wordt beheerd door Alescon, in opdracht van de gemeente.

Klik hier voor het B&W-besluit.

5. Verstrekking mandaat en machtigingen.

Het college van B&W heeft via wetgeving een groot aantal bevoegdheden gekregen. In de praktijk worden veel bevoegdheden namens het college uitgevoerd door ambtenaren. Daarvoor wordt dan een mandaat of een machtiging verstrekt. Het college blijft wel bevoegd en verantwoordelijk. Op 2 maart 2010 is mandaat verstrekt aan de manager Sociale Zaken voor het uitvoeren van de Wet kinderopvang. Verder heeft het college een aantal ambtenaren een doorlopende machtiging gegeven voor het vertegenwoordigen van B&W in juridische procedures. Een overzicht van de mandaten en machtigingen is steeds te bekijken op www.hoogeveen.nl.