Gerechtshof Arnhem


Politierechter behandelt zaken rond incidenten Culemborg

Arnhem, 5 maart 2010 â De Arnhemse politierechter heeft vandaag de zaken behandeld van vijf personen die verdacht werden van betrokkenheid bij incidenten in de wijk Terweijde in Culemborg in januari 2010. Op dat moment was in deze wijk, volgens de dagvaarding, een noodverordening van kracht.

Een 32-jarige man en 20-jarige vrouw zijn beide veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur voor het voorhanden hebben van respectievelijk pepperspray en traangas. De uitspraken in beide zaken zijn conform de strafeis van de officier van justitie.

In de zaken van een 42-jarige man die verdacht wordt van het niet voldoen aan een ambtelijk bevel en een 56-jarige man die verdacht wordt van belediging van een politieambtenaar en bedreiging, doet de politierechter uitspraak op vrijdag 19 maart om 09.00 uur.

De dagvaarding in de zaak tegen een 19-jarige man die verdacht wordt van belediging van een politieambtenaar is door de politierechter nietig verklaard.

Vier andere zaken zijn aangehouden.

De noodverordening had betrekking op de nacht van Oud&Nieuw en net daarna. Deze noodverordening hield in dat aanwezigen preventief gefouilleerd mochten worden en dat er sprake was van een zero tolerance beleid bij het plegen van strafbare feiten.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 5 maart 2010 Naar boven