Algemene omroepvereniging AVRO
PERSBERICHT

Hilversum, 5-03-2010

GOEDE START VOOR NIEUWE AVRO-SERIE BLOEDVERWANTEN

De eerste aflevering van de nieuwe AVRO-dramaserie Bloedverwanten is gisteren door 1.3 miljoen mensen bekeken. 'Dit cijfer geeft aan dat er na de vele politieseries, ook bij de kijkers weer behoefte is aan echt familiedrama. Het idee van Job Gosschalk gecombineerd met het beste acteertalent dat Nederland op dit moment te bieden heeft, blijkt een schot in de roos. Bloedverwanten staat voor kwaliteit en inhoud. Oftewel, een echte AVRO serie.' Aldus Simone van den Ende, hoofd drama AVRO.

Bloedverwanten gaat over familie. Over de verhouding tussen ouders en kinderen, ex-familie en schoonfamilie. En over alle de problemen en uitdagingen die ze tegenkomen. Ze kunnen niet mét en niet zonder elkaar. En hoe groot de wrijvingen of ruzies soms zijn, ze vallen uiteindelijk altijd toch weer op elkaar terug.

Als grootaandeelhouder en oprichter Bennie de Winter van 'De Winter Flowers' sterft, vervalt zijn niet onaanzienlijke vermogen aan zijn dochter Esther (Henriette Tol). Esther heeft geen enkele behoefte zich te bemoeien met de zaak, ze richt zich liever op haar familie. 'De Winter Flowers' wordt al jaren geleid door Anton (Derek de Lint), de ex-man van Esther. Tijdens hun huwelijk kregen ze drie kinderen. De verantwoordelijke dochter Iris (Saskia Temmink), de zachtaardige Thomas (Jeroen Spitzenberger) en de jongste en moeilijke zoon Martijn (Michiel Huisman). Anton is hertrouwd met een veel jongere vrouw Fien (Tanja Jess) met wie hij nog een dochter heeft: Antje (Sylvia Hoeks), een zoekende ziel met eetproblemen. Met de dood van Bennie komt een geschiedenis naar boven die de verhoudingen tussen de familieleden op scherp zet.

Bloedverwanten op internet:
Bloedverwanten.avro.nl
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Bloedverwanten/345554587960
Hyves: http://bloedverwanten-serie.hyves.nl/
Twitter: twitter.com/bloedverwanten

De tweede aflevering van Bloedverwanten is op 11 maart om 21.30 uur te zien bij de AVRO op Nederland 1



Algemene omroepvereniging AVRO