Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rotterdam, 5 maart 2010

PvdA Rotterdam nodigt GroenLinks, VVD en D66 uit aan tafel

Vandaag is de definitieve verkiezingsuitslag bekend gemaakt. "Het was een campagne die tot de laatste minuut spannend is gebleven. Nu is het aan ons de taak om een stabiel en slagvaardig stadsbestuur te vormen," aldus PvdA-lijsttrekker Dominic Schrijer.

Schrijer: "Zoals gebruikelijk in Rotterdam neemt de partij met de meeste stemmen het voortouw bij de vorming van een nieuw stadsbestuur. Daarom nodigen wij als eerste de drie winnende partijen, namelijk GroenLinks, VVD en D66, uit om te praten hoe we in Rotterdam tot een stabiel en slagvaardig stadsbestuur kunnen komen."

Uit de oriënterende gesprekken met de burgemeester komt naar voren dat partijen verschillende ideeën hebben over de samenstelling van een coalitie alsmede de wijze van verkennen van de verschillende mogelijkheden.

Voor de PvdA behoort een samenwerking met Leefbaar Rotterdam in ieder geval niet tot de mogelijkheden omdat de inhoudelijke verschillen te groot zijn om een stabiel en slagvaardig stadsbestuur te vormen.

Vandaag neemt Schrijer persoonlijk contact op met de lijsttrekkers van alle partijen die niet worden uitgenodigd. Hij maakt zo snel mogelijk een afspraak met de lijsttrekkers van GroenLinks, VVD en D66 om verder te praten.