Ingezonden persbericht




Wethouder Diks geeft startsein renovatie Pakhuis Hartelust

Zelfs in deze moeilijke tijden gaat bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie gewoon door. Op vrijdag 5 maart geeft wethouder Isabelle Diks het startsein voor de renovatie van Pakhuis Hartelust in Leeuwarden. Diks luidt de start van het project in op de tweede dag van de Huis en Tuin beurs in WTC Expo. In het historische pand worden 28 appartementen en 5 commerciële ruimtes gerealiseerd. Het behouden van originele elementen en het monumentale karakter zijn uitgangspunten bij deze bijzondere renovatie.

"We kiezen bewust voor onze stand bij WTC Expo, omdat dit de plek is waar mensen komen die meer willen weten over wonen in Leeuwarden", zegt Romke Hekstra van bouwbedrijf Lont. De keus voor Diks was volgens hem logisch. "Zij heeft zich namens de gemeente Leeuwarden optimaal ingezet voor een grote financieel haalbaarheid van dit historische pand. Zo werd er een versnellingssubsidie van E901.000 binnengehaald."

Bouwbedrijf Lont heeft niet te klagen over belangstelling. Van de appartementen die begin volgend jaar klaar zijn, is al meer dan de helft verkocht. Hekstra: "Dankzij onze modelwoning ervaren belangstellenden direct hoe hun appartement eruit komt te zien. Ze voelen de authentieke sfeer van 'industrieel' wonen in een monumentaal pakhuis. Daarnaast ligt het gebouw langs de Potmarge, op loopafstand van het centrum van Leeuwarden. Idealer kan niet."

Pakhuis Hartelust biedt plaats aan jong en oud, van alleenstaande tot stel. De appartementen hebben twee of drie kamers en een eigen berging. De woningen variëren van circa 50 tot 94 vierkante meter. De 5 commerciële ruimtes zijn geschikt als bijvoorbeeld kantoor, waardoor Pakhuis Hartelust zich perfect leent voor woon-werk-combinatie.

-----


Noot voor redacties