Dienstenbond CNV

Nieuws

4 maart 2010

Bij goed bedrijfsresultaat Rabobank past goed loonbod

De kale en karige voorstellen van Rabobank in het kader van de onderhandelingen voor een nieuwe cao staan in schril contrast met de gepresenteerde jaarcijfers over 2009 van vandaag. Al zes onderhandelingsdagen lang houdt Rabobank vast aan de nullijn voor 2010. Voor 2011 wil Rabobank inmiddels wel afspraken maken over loon maar zijn ook versoberingen voorgesteld van de cao, waaronder bevriezing van de leeftijdsdagen en het afschaffen van de zaterdagtoeslag. Sandra Hendriks, bestuurder van CNV Dienstenbond: "De voorstellen staan in geen enkele verhouding tot het behaalde bedrijfsresultaat. Het personeel verdient beter nu er in deze moeilijke tijden extra inzet van ze wordt gevraagd."

Maandag 8 maart a.s. gaan de partijen weer om de tafel. In aanloop naar dit cruciale overleg heeft Rabobank zich optimistisch getoond over de uitkomst. Hendriks heeft er vooralsnog een hard hoofd in: "Wij gaan voor koopkrachtbehoud, ook in 2010. Geen onredelijke eis, zeker gezien de goede jaarcijfers van vandaag. Rabobank zal dus flink in beweging moeten komen en een grote sprong moeten maken richting onze loonvraag. Anders komen we er maandag weer niet uit."

Onzinnige argumentatie
Het tot op heden gehanteerde argument om voor 2010 de nullijn te willen volgen is volgens Hendriks onzinnig. Hendriks: "Rabobank zegt op die manier mee te willen leven met de klant en de bedrijven die in deze crisistijden ook de tering naar de nering moeten zetten. Wat mij betreft is een dergelijke argumentatie niet uit te leggen aan de loyale, hardwerkende medewerkers van de Rabobank en neigt het zelfs een beetje naar misbruik van de crisissituatie om zo te beknibbelen op de personeelslasten."

Voor meer informatie: