Persbericht

5 maart, 2010

Eerste laadpaal elektrische auto in Almere
Avanade biedt consultants mogelijkheid in milieuvriendelijke sportauto te rijden

Avanade heeft op 26 februari 2010 de eerste laadpaal voor elektrische auto's in Almere onthuld. Tim Coronel was aanwezig bij de feestelijke opening en reikte de sleutel van de sportauto uit aan Richard Camman van Accenture. Medewerkers van Accenture en Microsoft die een nieuw project aanleveren voor Avanade mogen een week gebruik maken van de 'Avanade gepimpte' Tesla sportauto. Deze kan bij het laadpunt worden opgeladen, waar ook bezoekers gebruik van kunnen maken.

In 2008 was Avanade al in het nieuws met een ander duurzaam initiatief. Toen waren zij één van de eerste organisaties die hybride auto's als leaseauto aanschaften. Inmiddels rijden 60 Avanade-consultants in een hybride auto. De auto's hebben een lagere CO2-uitstoot en verbruiken minder brandstof. Bijkomend voordeel is dat de medewerker slechts 14% bijtelling heeft in plaats van 25%.

André Huizing, CEO van Avanade Nederland: "Avanade is betrokken bij het milieu en wil haar consultants graag op deze manier kennis laten maken met elektrisch rijden. Rijden op stroom is nog milieuvriendelijker dan hybride. We dragen graag ons steentje bij door het plaatsen van dit laadpunt om medewerkers nog bewuster te maken van duurzaamheid."

(201 woorden)