Gemeente Amersfoort

Gezamenlijk persbericht van Scholen in de Kunst, Bibliotheken Eemland, Stichting Kinderopvang Amersfoort, Vathorst College en de gemeente Amersfoort - maandag 1 maart 2010

Feestelijke opening ICOON in Vathorst op 6 maart

Op 6 maart opent een bijzonder gebouw in Vathorst haar deuren: ICOON. ICOON is het centrum voor Informatie, Cultuur, Ontmoeting en Onderwijs in de wijk. In dit gebouw kunnen inwoners van Vathorst en Hooglanderveen en de rest van de stad straks onder andere musiceren, lezen, leren, studeren, bewegen en elkaar ontmoeten.

ICOON biedt onderdak aan Scholen in de Kunst, Bibliotheken Eemland, Stichting Kinderopvang Amersfoort en het Vathorst College. Daarnaast heeft het gebouw, dat maar liefst 15.000 vierkante meter vloeroppervlak telt, ook een moderne sporthal en een theaterzaal.

Samenwerking
Het ontwerp van het gebouw is zodanig dat samenwerking tussen de verschillende gebruikers van het gebouw op een unieke wijze mogelijk is. Verschillende ruimten kunnen voor heel verschillende doelgroepen worden ingezet. Zo maken leerlingen van het Vathorst College gebruik van de theaterzaal, de muzieklokalen, de sporthal en natuurlijk de bibliotheek.

Bouw
Het gebouw is ontworpen door DP6 architectuurstudio BV en is gebouwd door de Bouwcombinatie Dura Vermeer/Heijmans/Burgers Ergon. De bouw van ICOON is voorspoedig verlopen, de oplevering liep zelfs een maand voor op de planning.

Feestelijke opening
Op 6 maart is iedereen welkom om kennis te maken met ICOON. Op die dag wordt het gebouw officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur kunt u een reis maken in het onbekende en het gebouw verkennen door het lopen van verschillende routes. Natuurlijk geven de verschillende instellingen daarbij een voorproefje van de mogelijkheden in het gebouw. Ook worden dan vier kunstwerken in en om het gebouw onthuld. De gemeente Amersfoort gaf Vario Mundo opdracht de kunstwerken te selecteren in nauwe samenwerking met de gebruikers van het gebouw. Op deze manier zijn zij gekomen tot kunst die uitstekend past bij het gebouw en de gebruikers.

Op deze dag is de Bibliotheek alleen geopend tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort