Gemeente Baarn

Thema-avond sportondersteuning voor bestuurders en trainers sporters

Ondersteuning van sportbesturen en sporttalenten is het onderwerp van een interessante thema-avond voor bestuurders van sportverenigingen en sporttrainers op maandag 8 maart aanstaande. De avond start om 17.30 uur met ontvangst in het clubgebouw van Fietscrossclub The Wheely's, De Geerenweg 6E te Baarn. Er zijn presentaties van Sportservice Midden-Nederland, Olympisch Netwerk Midden-Nederland en SV Kampong. Daarnaast gaan deelnemers ook zelf aan de slag om de ondersteuning van sporttalenten bij hun vereniging te verbeteren. Deelname is gratis en voor een warme maaltijd wordt gezorgd.

Ondersteuning sportbesturen
De gemeente wil dat de sportverenigingen zoveel mogelijk zelfredzaam kunnen zijn. Deze thema-avond helpt sportbestuurders kennis te vergaren om taken efficiënt uit te voeren. Bestuurders kunnen tijdens de avond uitgebreid hun kennis en ervaringen delen. Verder kunnen Baarnse sportbestuurders bij problemen gratis advies inroepen van Sportservice Midden-Nederland. De gemeente neemt de kosten van het maatwerkadvies voor haar rekening. Andere manieren waarop de gemeente sport verenigingen ondersteunt zijn de informatie via www.baarn.nl/sportloket en de subsidies voor gekwalificeerd kader, opleidingen van leden tot trainer en projecten voor de jeugd.

Ondersteuning sporttalenten
De rijksoverheid, de provincie en de georganiseerde sport willen het topsportklimaat in Nederland verbeteren. Daarbij hoort ook de ondersteuning van beloftevolle jeugdsporters. Tijdens de thema-avond zal een vertegenwoordiger van het Olympisch Netwerk Midden-Nederland toelichten hoe men sporttalenten kan ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld door sporttalenten te helpen school en topsport te combineren. Maar ook door ondersteuning van de lokale sportvereniging van het sporttalent. Met name dit aspect zal tijdens de thema-avond aan de orde komen. In dat kader zal SV Kampong haar ervaringen delen met de aanwezige Baarnse sportverenigingen.

Ervaringen uitwisselen
Tijdens de thema-avond hebben de deelnemers uitgebreid gelegenheid ervaringen te delen en te leren van elkaar. Na de ontvangst tussen 17.30 en 18.00 uur begint de eerste presentatie. Daarna wordt een warme maaltijd verzorgd. Na afloop van de presentatie kan onder genot van een drankje nog uitgebreid nagepraat worden.

Aanmelden
Besturen van Baarnse sportverenigingen ontvangen een uitnodigingsbrief voor de thema-avond. Daarbij zit ook een aanmeldformulier dat men tot uiterlijk 1 maart op kan sturen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de heer Brandjes van de gemeente Baarn, tel. (035) 5481791 of per e-mail: pieter.brandjes@baarn.nl