Prins Autogassystemen

Symposium Autogas 2010: Schoon, Innovatief en Veilig

De Vereniging Vloeibaar Gas (VVG) organiseert op 8 maart a.s. het Symposium Autogas 2010. Centraal op deze dag staat het thema "Autogas: Schoon, Innovatief en Veilig". Directe aanleiding voor het symposium is de succesvolle afronding van het Convenant LPG-autogas, dat tussen het ministerie van VROM en de LPG-sector is afgesloten. Dr. B. ter Haar, Directeur-generaal Milieubeheer (VROM) zal tijdens deze bijeenkomst de allernieuwste autogastankwagens, die voorzien zijn van een hittewerende bekleding, officieel in gebruikstellen.

Met 650 miljoen liter autogas per jaar, verkocht via de ruim 1900 tankstations in Nederland, draagt autogas in belangrijke mate bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. In Nederland rijden momenteel ruim 230.000 auto's op autogas. De sector biedt werk aan circa 3.000 mensen. Om verder te kunnen groeien zijn veiligheid en innovatie van het grootste belang. Vandaar dat in 2010 alle autogastankwagens voorzien worden van een hittewerende coating, geheel conform de afspraken uit het convenant.

Op het symposium komen de laatste innovaties aan bod, voor zowel vrachtwagens (diesel blend systeem van Prins), als personenauto's (presentatie van nieuwe modellen die af fabriek van een autogassysteem zijn voorzien). Frans Melcher de Leeuw, directeur van de VVG: `Niets staat de overheid meer in de weg om het gebruik van autogas te stimuleren als alternatieve brandstof en wij zijn als branchevereniging dan ook erg trots op deze ontwikkelingen op autogasgebied'.