NCRV

Man bijt hond

Nieuwe docusoap in Man bijt hond: Marjan, de Coco Chanel van Brabant!

Maandag 8 maart 2010

18.50 uur, Nederland 2

NCRVâs Man bijt hond verzet de bakens. Vanaf maandag 8 maart brengt Man bijt hond drie weken lang Marjan Strijbosch, een diva uit het Vlaamse Vosselaar die zich in hogere kringen bevindt. Man bijt hond belt al 10 jaar aan bij zeer uiteenlopende voordeuren, maar in al die jaren hebben we nauwelijks kennis kunnen maken met de High Society. Nu wil Man bijt hond wel eens wat verder kijken en kijken hoe het leven van de meer welgestelde mensen eruit kan zien.

Marjan Strijbosch komt uit een doorsnee gezin met 8 kinderen. Ze heeft haar jeugd in de Verenigde Staten doorgebracht en toen ze als jonge ambitieuze jongedame van 17 naar Nederland terugkeerde was ze vastberaden zelfstandig aan de slag te gaan. Geïnspireerd door de komst van haar dochter wilde ze een winkel in kindermode beginnen. Wat begon met de kinderkledingzaak Lolly Pop, is uitgegroeid tot een exclusieve zaak voor dames- en herenmode in Eindhoven. Jaguar Mode is ondertussen een icoon in de binnenstad van Eindhoven. Marjan runt niet alleen de zaak, ze ontwerpt ook zelf de mooiste galajurken. Ze is een self-made woman en komt met de grootste ontwerpers in contact zoals: Roberto Cavalli, John Galliano en Versace. Marjan leeft echt voor de zaak en zou hem niet kunnen missen! Sinds een paar jaar woont Marjan op een schitterend landgoed in Vosselaar België. Dat Marjan van mooie dingen houdt en zorg en aandacht besteedt aan de dingen die ze doet, blijkt ook uit haar huis. De kamers zijn weelderig ingericht en afgemaakt met schitterende accessoires en verse bloemen. De tuin waar witte en bonte pauwen loslopen is perfect verzorgd.

Marjan Strijbosch gunt ons graag een blik in haar leven. We treffen Marjan in een wat donkere periode in haar leven. Een van haar zussen is namelijk ernstig ziek. Naast de welbekende glamourbeelden zoals het runnen van een succesvolle kledingzaak, een luxe lunch in het Amstelhotel en een tripje in de privé-jet van Marjan naar de Europese modestad: Milaan, zien we ook de wat meer persoonlijke kant van Marjan. Een Marjan die het liefst in bad vertoeft, helemaal dol is op haar pauwen en te maken krijgt met het verdriet rond haar zieke zusâ¦

Marjan Strijbosch, een vrouw die geen blad voor de mond neemt en in al haar openhartigheid ons met alle liefde haar luxe leventje laat zien, een leven waar ook verdomd hard voor gewerkt moet worden!