Gemeente Middelburg

Kunstwerk De Moeders van Klarenbeek

Op maandagavond 8 maart licht beeldend kunstenares Birthe Leemeijer in aanwezigheid van de verantwoordelijke wethouder Frank Streng haar kunstwerk De Moeders van Klarenbeek toe tijdens de wijktafel van Klarenbeek. De avond begint om 20.00 uur in Grandcafé Willem, Oranjelaan 17 in Middelburg.

Stichting Beeldende Kunst Middelburg voert voor de gemeente Middelburg het project Kunst in de Wijken uit. In het kader van dit project komen zes kunstwerken tot stand in samenspraak met de buurtbewoners. Voor elke wijk konden bewoners hun wensen kenbaar maken en vervolgens kiezen uit verschillende voorstellen van kunstenaars. Het kunstwerk De Moeders van Klarenbeek werd op 1 april 2008 door de bewoners van Klarenbeek gekozen als kunstwerk voor hun wijk en wordt in 2010 gerealiseerd.

Het ontwerp van Leemeijer houdt in dat iedere vrouw die na 1 april 2008 moeder is geworden een fruitboom mag planten in haar (voor)tuin. Een speciaal daarvoor vervaardigde tegel op de voorgevel van het huis zal verwijzen naar de uitgekozen boom en de soort. Bij oplevering van het werk zal een boekje worden vervaardigd dat inzicht geeft in de fruitbomen zoals ze in de wijk zijn geplant.

Fruitbomen zijn voor Birthe Leemeijer (die van 1993 tot 2000 in Middelburg woonde) verbonden met Zeeland. Ze zullen van Klarenbeek een bloeiende, geurende wijk maken en de kinderen van Klarenbeek kunnen op verschillende momenten van het jaar de oogst binnenhalen.

Vrouwen in Klarenbeek die vanaf 1 april 2008 moeder zijn geworden en die met het project willen meedoen kunnen zich aanmelden via moedersvanklarenbeek@gmail.com onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Voor meer informatie en een toelichting op het project zijn ook zij van harte welkom bij de wijktafel op 8 maart.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl