Lof viert internationale vrouwendag met vrouwenglossy voor defensie

05/03/2010 12:38

Lof Media

Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries neemt op 8 maart

Lof voor militaire vrouwen in ontvangst

Afgelopen jaar was het precies 65 jaar geleden dat de eerste vrouw bij defensie kwam werken. Om dit te vieren heeft Defensie samen met het tijdschrift Lof afgelopen maanden hard gewerkt aan een magazine dat in het teken staat van de Defensievrouw door de jaren heen, met speciale aandacht voor het actuele diversiteitbeleid van Defensie. Deze eenmalige uitgave zal op 8 maart feestelijk overhandigd worden aan Staatssecretaris Jack De Vries in het bijzijn van (top) vrouwen en mannen van Defensie.

In de Defensie special komen vrouwen aan het woord die onder speciale omstandigheden werk en gezin combineren, maar ook interviews met de vrouwelijke baanbrekers van het eerste uur. Ook is er aandacht voor de inspanningen van Defensie op het gebied van de doorstroom van vrouwen, in lijn met het charter Talent naar de Top dat Defensie onlangs heeft ondertekend.

Jolanda Holwerda, oprichter en hoofdredacteur Lof: "Het is een bijzondere eer om deze speciale editie te mogen maken omdat juist bij Defensie de doorstroom van vrouwen naar de Top speciale inspanningen vraagt van zowel werkgever als werknemer. De combinatie werk en gezin heeft een extra dimensie als uitzendingen bij je carrière pad behoren. Ik heb veel bewondering voor mannen en vrouwen die in deze context werk en gezin combineren".

Het is op 8 maart ook precies een jaar geleden dat Jolanda Holwerda de Joke Smit prijs in ontvangst nam vanwege haar inspanningen om vrouwen te inspireren carrière en gezin te combineren en de ambities van vrouwen op meerdere vlakken zichtbaar te maken.

Platform Lof

Lof is hét multimediaal platform voor moeders met ambitie. Lof heeft de missie om met een tweemaandelijks tijdschrift, een website (www.lofonline.nl) en met het organiseren van debatten, evenementen én onderzoek, een cultuurverandering tot stand te brengen over het denken rondom het combineren van werk en gezin. Samen met het bedrijfsleven, overheid en politiek gaat Lof op zoek naar oplossingen om de combinatie werk en gezin meer vanzelfsprekend te maken. Lof wil door een positieve toonzetting een bijdrage leveren aan de arbeidsparticipatie van vrouwen en de doorstroom van vrouwen naar de top bevorderen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.lofonline.nl