Gemeente Enkhuizen

Herschikken en uitbreiden blauwe zones binnenstad

Op maandag 8 maart start de aannemer (afhankelijk van de weersomstandigheden) namens de gemeente Enkhuizen met het verwijderen van delen van de blauwe- en/ of gele wegmarkering op de Kalksteiger, Paktuinen, Breedstraat, Kaasmarkt, Compagniestraat, van Linschotenstraat en het Boschplein.

De wegmarkering wordt verwijderd in verband met het nieuwe systeem van vergunningparkeren dat 15 maart ingaat. De blauwe parkeerschijfzones (waarin maximaal twee uur zonder vergunning kan worden geparkeerd) worden voor dit doel herschikt en uitgebreid. Voordat de aannemer de definitieve nieuwe markering gaat aanbrengen wordt op bovenstaande locaties de bestaande markering verwijderd. Het verwijderen van de belijning neemt ongeveer een dag in beslag. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het niet mogelijk om in de straten te parkeren. De gemeente verzoekt eenieder dan ook vriendelijk om maandag 8 maart a.s. zijn/haar auto voor 7.00 uur te verwijderen. De Buitengewoon Opsporing Ambtenaar (BOA) van de Gemeente Enkhuizen treedt die dag niet op tegen fout parkeren, tenzij de doorstroming op de openbare weg hierdoor ernstig wordt gehinderd.

Nieuwe belijning
Op 10 maart wordt de blauwe belijning in de volgende straten aangebracht: Admiraliteitsweg, Noorder Boerenvaart, Kwakershof, Boschplein, Koperwiekplein, Paktuinen, Stationsweg, Noorderkade, Zwaanstraat, Harpstraat, Clarissenplaats, Het Glop, Breedstraat, Karnemelksluis, van Bleiswijkstraat, Prins Bernhardlaan, Kolhornstraat, Patershof, Ursulinenplaats, Venedie, Dijk, Zuiderkerkplein, Verlaat, Oranjestraat, Olifantsteiger en het Dirck Chinaplein.