Landstede

VMBO-leerlingen kijken naar de toekomst

Op tijd een goede start maken met je vervolgopleiding, dat is wat Landstede in Raalte aan de Vmbo-leerlingen in de regio adviseert. En om het niet bij een advies te laten organiseert de Mbo-instelling op maandag 8 maart een meeloopdag voor alle derdejaars Vmbo-leerlingen economie en handel uit de regio.

Tijdens deze dag krijgen de leerlingen een goed beeld van de opleidingsmogelijkheden bij Landstede en wordt gewerkt aan het beroepsbeeld en schoolbeeld van de opleidingen op het gebied van bedrijfsadministratie, secretarieel, detailhandel en commercieel/groothandel. Landstedestudenten werken actief mee in dit programma.

Een ander doel van deze meeloopdag is het verkleinen van de overstap van Vmbo naar Mbo, door het vroegtijdig in huis halen van de leerlingen. Ook leerlingen van andere sectoren zoals zorg en techniek worden uitgenodigd voor een meelooopdag. Landstede in Raalte verwacht 180 VMBO- studenten van Carmel College Salland, Reggesteijn Nijverdal en Pius X Rijssen, verspreid over de dag.

Landstede biedt een breed scala aan opleidingen, verdeelt in "landschappen" (interessegebieden). In Raalte zijn de landschappen Handel&Commercie, Office&Management, Groen&Dier, ICT&Technologie, Veilig&Beschermd, Gezond&Wel en Onderwijs&Opvoeding vertegenwoordigd.