Politie Utrecht

Presberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 08-03-2010

Snelheidscontrole: rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN - De politie hield op zondag 7 maart van 13.30 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole. Eén automobilist reed maar liefst 80 % te hard.

De controle vond plaats op de Plettenburgerbaan. In drie uur tijd passeerden 1957 bestuurders de radar, 177 daarvan negeerden de maximumsnelheid van 70 km/u. Eén automobilist, een 24-jarige man uit Nieuwegein, maakte het wel heel bont: hij reed met een snelheid van 126 km/u. De Nieuwegeiner werd aan de kant gezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Straatroof

NIEUWEGEIN Een jongeman werd op zondagavond 7 maart van zijn mp3-speler beroofd.

Rond 22.40 uur liep een 20-jarige jongeman uit Nieuwegein over de Batauweg. Hij werd gepasseerd door een grijze scooter met twee opzittenden. Hij zag dat zij de Andreasgaarde op reden. De jongeman liep de Andreasgaarde op en zag dat een jongen op hem af kwam lopen. Hij herkende hem als één van de opzittenden van de scooter. De jongen eiste geld, gaf het slachtoffer een klap en trap en beroofde hem van zijn mp3-speler. Daarna liep de jongen naar de scooter en gingen de twee verdachten ervandoor. Meerdere agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

De verdachte die de daadwerkelijke straatroof pleegde is een lichtgetinte jongen. Hij heeft donkere vlekjes in zijn gezicht. Hij had een muts op en droeg een grijze gewatteerde jas en een spijkerbroek. De andere verdachte droeg een zwarte jas. De verdachten reden op een zilverkleurige scooter met een gele kentekenplaat.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Inbreker

HOUTEN Agenten hielden op zondagavond 7 maart een man aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 22.40 uur zag een getuige dat een man op het Sikkelveld aan meerdere poort- en schuurdeuren voelde en kennelijk op het dievenpad was. Hij belde de politie en gaf de locatie, het signalement van de verdachte en zijn looprichting door. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in, maar troffen de verdachte niet meer aan. De agenten spraken met de getuige en verzochten hem
1-1-2 te bellen als hij de verdachte weer zou zien.

Rond 23.10 uur zag de getuige de verdachte weer lopen en belde 1-1-2. Weer gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse en nu gelukkig met meer resultaat. Agenten zagen de verdachte, een 22-jarige man uit Houten, op het Sikkelveld uit een donkere steeg komen. Hij had onder andere enkele boormachines bij zich. Hij verklaarde die uit een schuur te hebben gestolen, maar wist niet meer precies waar. De agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. De gestolen spullen namen zij in beslag. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de spullen.

Snelle motorrijder

NIEUWEGEIN Een motorrijder had er op zondagmiddag zo goed de vaart in dat hij zijn rijbewijs kwijtraakte.

Rond 14.45 uur zagen agenten in een opvallende videowagen een motorrijder met een pittige snelheid over de Provincialeweg N210 in de richting van de Rijksweg A2 rijden. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij de Rijksweg A2 op reed. Daar klokten zij hem op een snelheid van 175 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De motorrijder, een 29-jarige man uit Zeist, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal voor de veel te hoge snelheid en moest zijn rijbewijs inleveren.

Mishandeling

VIANEN Op zondagavond 7 maart werd een jongen door een andere jongen mishandeld.

Rond 19.30 uur reed een 19-jarige automobilist uit Vianen over de Van den Brinkstraat. Bij hem in de auto zat een 15-jarige jongen uit Vianen. Zij zagen daar een 16-jarige jongen uit Vianen lopen, waar de 15-jarige jongen vlak daarvoor ruzie mee had gehad. De 19-jarige bestuurder stopte bij de 16-jarige en het tweetal ging een gesprek met hem aan. Daarbij werd de 16-jarige opeens zo kwaad dat hij de 15-jarige twee vuistslagen op zijn oog gaf, waarna de 19-jarige bestuurder vlug weg reed.

Het slachtoffer ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Hij mocht het ziekenhuis na behandeling verlaten. Hij ging naar het politiebureau en deed aangifte van mishandeling. Een agent benaderde de vader van de verdachte. Daarop meldde de vader zich even later met zijn zoon, de 16-jarige verdachte, aan het politiebureau. De verdachte werd aangehouden en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Inbreker belt zelf politie

HOUTEN Een man had in de nacht van zondag 7 op maandag 8 maart direct spijt dat hij meerdere inbraakpogingen had gedaan. Hij belde zelf de politie.

Rond 01.35 uur belde een jongeman naar de politie. Hij vertelde op Het Rond te staan en tot tweemaal toe te hebben geprobeerd bij een winkel in te breken. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de verdachte, een 18-jarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. Hij bleek op het Onderdoor en op de Spoorhaag te hebben geprobeerd in een winkel in te breken. Bij beide winkels had hij een ruit vernield, maar de ruiten waren niet geheel door. De verdachte verklaarde in het Casino geld te hebben verloren en zag het daardoor even niet meer zitten. In het politiebureau bleek hij nog een geldboete van bijna 200 euro (of drie dagen vervangende hechtenis) open te hebben staan. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.