Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Nijmegenaar verdacht van inbraakpoging

Publicatiedatum: 8-3-2010 9:59:03

VELP - Een 47-jarige Nijmegenaar is in de nacht van zondag 7 op maandag 8 maart door de politie in Velp aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. De man kon dankzij een getuige worden ingerekend.

Omstreeks half twee 's nachts hoorde de getuige dat er kennelijk werd ingebroken in een loods aan de Zwanensingel. Gewaarschuwde agenten constateerden even later dat er inderdaad was ingebroken. Nabij de loods werden ook inbrekerswerktuigen aangetroffen. Kort daarop zagen agenten een auto vanaf de Theodorus Dobbeweg de Eiberstraat in rijden waarvan de bestuurder meteen parkeerde en de lichten uitdeed. Bij controle bleek het om de Nijmegenaar te zijn. De man bleek aan het signalement te voldoen dat de getuige had doorgegeven. Een redelijke verklaring voor zijn aanwezigheid daar had de man niet, waarop hij werd aangehouden. De Nijmegenaar is ingesloten. (025575)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie onderzoekt autobrand

Publicatiedatum: 8-3-2010 9:58:27

VELP- De politie in Velp doet nader onderzoek naar aanleiding van een autobrand op de Groen van Prinstererstraat, in de vroege ochtenduren van zondag 7 maart. Niemand raakte er bij gewond, wel liep een tweede auto brandschade op.

De brand werd omstreeks vijf uur ontdekt door een buurtbewoner, die direct alarm sloeg. Bij de komst van politie en brandweer bleken er twee auto's in brand te staan. Nader onderzoek leerde dat de brand het eerst ontstaan was in een geparkeerde bestelauto. Een daarnaast geparkeerde staande auto vatte daardoor later ook vlam. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend maar de politie sluit brandstichting niet uit. Ook roept de politie eventuele getuigen op te reageren via telefoonnummer 0900-8844.
(025389)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na belediging in politiebureau
Publicatiedatum: 8-3-2010 9:57:47

ARNHEM - Een 24-jarige Arnhemmer is zondag 7 maart aangehouden wegens belediging van agenten in het politiebureau aan de Beekstraat in zijn woonplaats. De man was in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 maart op de Korenmarkt aangehouden voor het vechten op straat. Bij zijn vrijlating vond hij het nodig de agenten uit te schelden en een middelvinger op te steken. Daarop werd hij wederom aangehouden. De man is in de loop van de zondag weer vrijgelaten. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.
(025387)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doorwerther aangehouden na huisvredebreuk in restaurant
Publicatiedatum: 8-3-2010 9:57:16

ARNHEM - In een restaurant aan de Steenstraat in Arnhem heeft de politie zondagavond 7 maart een 44-jarige man uit Doorwerth aangehouden wegens huisvredebreuk. De man zou zich in het restaurant hebben misdragen. Toen het personeel hem sommeerde te vertrekken bleek dat aan dovemansoren gezegd. Daarop werd de politie erbij gehaald maar ook in het bijzijn van de agenten weigerde de man te vertrekken. De Doorwerther werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. De man is in de loop van de avond vrijgelaten.
(025488)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Getuige grijpt vandalen (13) in de kraag

Publicatiedatum: 8-3-2010 9:56:45

ARNHEM - Een getuige heeft zondagmiddag 7 maart in de wijk Malburgen in Arnhem twee 13-jarige jongens in de kraag gegrepen en aan de politie overgedragen. De twee jongens zouden een telefooncel op de Drieslag hebben vernield. Een 37-jarige Arnhemmer zag het gebeuren en greep in. De jongens zouden met een stok tegen de ruiten van de cel hebben geslagen waardoor het glas aan diggelen ging. Beide knapen bekenden de vernieling en zijn later aan hun ouder overgedragen. (025475)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---