NVMP maakt afspraken met Expert over recycling

08/03/2010 10:20

Stichting NVMP

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

NVMP en Nederlandse Expert Groep

NVMP maakt afspraken met Expert over recycling

De Nederlandse Expert Groep heeft afgesproken met de NVMP, de organisatie voor inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen, voortaan alle ingenomen apparaten aan te leveren aan de NVMP. Expert en de NVMP streven ernaar meer grondstoffen opnieuw te gebruiken door meer e-waste in te zamelen en te recyclen.

Kern van de afspraken is dat de 180 Expert-winkels een vergoeding ontvangen voor de feitelijke afgifte van ingenomen wit- en bruingoedapparaten aan de NVMP. De NVMP wil dergelijke afspraken maken met alle detaillisten die elektrische apparaten verkopen. Detaillisten die apparaten afgeven aan de NVMP, verzekeren zichzelf en hun klanten van een optimale inzameling en recycling. De NVMP biedt geregistreerde detaillisten winkelmateriaal aan, onder meer om zich als 'partner van Wecycle' te profileren. De NVMP organiseert onder de vlag van Wecycle activiteiten en campagnes om meer elektrische apparaten en spaarlampen in te zamelen.

Hoog milieurendement

Veel gebruikte elektrische apparaten belanden op ongewenste plaatsen: in de afvalbak of in een land waar minder eisen worden gesteld aan de veiligheid voor mens en milieu bij inzameling en recycling. Kostbare grondstoffen gaan hierbij verloren, terwijl een hoog hergebruik mogelijk is door effectieve recycling. De NVMP, waarin producenten en importeurs zijn verenigd, en de Nederlandse Expert Groep vinden het belangrijk dat op de markt gebrachte apparaten op een verantwoorde manier worden ingezameld en gerecycled. De afspraken tussen de NVMP en Expert dragen bij aan deze doelstelling.

Over de Nederlandse Expert groep

Internationaal is Expert met ruim 7.400 winkels in 22 verschillende landen gevestigd en behoort daarmee tot de grootste retailformules binnen home-elektronica in de wereld. Niet alleen wereldwijd is Expert uitgegroeid tot een toonaangevende verkooporganisatie, ook in Nederland behoort de formule Expert tot de top 3. In Nederland zijn ruim 180 Expert winkels. De Nederlandse Expert Groep is een sterke commerciële organisatie. De zelfstandigheid van de ondernemers is één van de beste wapens in de huidige concurrentiestrijd. Waarbij voortdurend bewezen wordt dat een goed georganiseerde samenwerking vruchten afwerpt. De winkelformule draagt duidelijk het beeld uit van een vakspeciaalzaak. Er is een zeer ruime keuze van alle vooraanstaande merken en iedere klant krijgt deskundig advies, een perfecte service en uitstekende garanties. Expert is in 2009 opnieuw door Marketresponse uitgeroepen tot het meest klantvriendelijke bedrijf in Home-Elektronica. Meer informatie: www.expert.nl

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl

Over Wecycle

Via inzamelacties en campagnes wil Wecycle meer elektrische apparaten en spaarlampen inzamelen en recyclen. Wecycle is een initiatief van producenten en importeurs, die hiervoor de krachten bundelen met detaillisten, scholen, verenigingen, gemeenten en consumenten. Meer informatie: www.wecycle.nl.





http://www.nvmp.nl