Zorgverzekeraars en vakbonden in gesprek met 11.000 zorgprofessionals

08/03/2010 10:29

Booij, Klusman en Van Bruggen

Op maandag 8 maart 2010 praten zorgprofessionals, vakbonden, zorgverzekeraars, onderwijsinstellingen, beleidsambtenaren en andere belanghebbenden in Amersfoort over de toekomst van de zorgsector in Nederland. De bijeenkomst 'Zorgen om de Zorg: Nu investeren in de zorgprofessional!' staat helemaal in het teken van de veranderende rol van de zorgprofessional. Thema's die tijdens de dag aan de orde komen zijn de professionalisering van de professional, het tegengaan van verloop in de zorgsector en het slimmer organiseren van de werkomgeving. De bijeenkomst is opgebouwd uit inleidende toespraken van zorgprofessionals, ronde tafelgesprekken en een slotdebat met bestuurders en beslissers van binnen en buiten de zorgsector. Het Platform Zorgen om de Zorg en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseren samen de bijeenkomst.

De bijeenkomst heeft ten doel om de zorgen die bestaan onder de zorgprofessionals kenbaar te maken en te delen met alle partijen die werkzaam zijn in de zorgsector. 'Wij willen niet protesteren, maar juist samen met belanghebbende partijen zoals ondernemingsraden, gemeenten, scholen en verzekeraars zoeken naar gedeelde waarden en oplossingen', aldus Annelies Hoogewerf, voorzitter van het Platform Zorgen om de Zorg. Aan het slotdebat doen o.a. mee vakbonden NU'91 en Abvakabo, zorgverzekaar AGIS, zorgorganisatie Vitras/CMD, beroepverenigingen STING en V?, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de oprichter van de Thomashuizen, de MBO raad en het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. De bijeenkomst wordt geleid door Felix Rottenberg.

Het Platform Zorgen om de Zorg is een initiatief van de medezeggenschapsorganen van zorginstellingen in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). In 2009 ondertekenden in korte tijd meer dan 11.000 zorgprofessionals een petitie, waarin de zorgen van professionals en doelstellingen voor de toekomst staan geformuleerd. Deze handtekeningen werden op 5 juni 2009 tijdens het congres Yes We Care aangeboden aan staatssecretaris Jet Bussemaker.

De bijeenkomst Zorgen om de Zorg vindt op 8 maart plaats in Regardz de Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort. Het programma duurt van 13.30 tot 17.30 uur. Meer informatie over Zorgen om de Zorg is te vinden op www.zorgenomdezorg.org.





http://www.zorgenomdezorg.org


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (