Gemeente Enschede

Enschede onderzoekt koopgedrag inwoners

De komende weken wordt bij 3000 inwoners van Enschede via het Enschedepanel en telefonisch een enquête afgenomen over de zogenaamde koopstromen in Enschede en in de regio. Een koopstroom laat o.a. zien welke winkelgebieden populair zijn en welke minder in trek zijn. Het onderzoek moet uitwijzen wat de regionale positie van Enschede is als het gaat om koopgedrag. Daarnaast wordt ook het koopgedrag binnen Enschede zelf in kaart gebracht. Het onderzoek geeft inzicht bij welke winkelcentra welke producten worden gekocht door inwoners van Enschede en waarom.

Het regionale en lokale koopstromenonderzoek worden eens in de vijf jaar gehouden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research. Opdrachtgevers van het regionale onderzoek zijn Provincie Overijssel, de Kamers van Koophandel Zwolle en van Veluwe en Twente en de gemeenten in dit gebied, waaronder gemeente Enschede. Het aanvullende lokale koopstromenonderzoek vindt plaats in opdracht van de gemeente Enschede.

In totaal worden voor het regionale koopstromenonderzoek ruim 20.000 consumenten geënquêteerd in Overijssel en delen van Gelderland en Drenthe. De uitkomsten van het onderzoek zijn voor de provincie en de gemeenten belangrijk om een goed beleid te kunnen voeren op het gebied van detailhandel en op zaken als bereikbaarheid van winkelgebieden, inrichting van een winkelgebied, winkelaanbod en variatie. Hiervan kunnen zowel consumenten als ondernemers profijt hebben. De resultaten van het regionale en lokale koopstromenonderzoek worden rond de zomer van 2010 bekend gemaakt.

Geplaatst: 08 maart 2010.

8 maart 2010