KNHS

Regio Friesland organiseert extra training voor juryleden 8 maart 2010
jurylid

ERMELO (KNHS) - KNHS regio Friesland heeft samen met JaWis training & advies uit Berlikum een aantal zeer interessante en nuttige avonden verzorgd voor juryleden. Het onderwerp was: 'Omgang met agressie, weerstanden en onsportief gedrag'.

Het signaleren van ongewenst en onsportief gedrag in het veld is nog niet zo moeilijk, maar hoe ga je er mee om, hoe spreek je ruiters/amazones er op aan en hoe kom je tot een oplossing en positieve afsluiting?

Janneke Bergsma en Wietske de Boer maken veel gebruik van rollenspellen. De onderwerpen zijn veelal situaties die de deelnemers zelf eens mee gemaakt hebben. Er ontstaan op deze wijze confronterende situaties die voor veel van de deelnemers heel herkenbaar zijn. De beide dames geven aan hoe je de situatie objectiever kunt beoordelen en sneller tot een oplossing kunt komen.

Het doel van deze training, om juryleden weerbaarder te maken in het veld, is dan ook zeker geslaagd. Alle deelnemende juryleden waren zeer positief over de avond en waren het er over eens dat het geleerde niet alleen op het concoursterrein nuttig is maar toepasbaar in veel situaties.