Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 08-03-2010

Mislukte beroving

AMERSFOORT - Zondagavond 20.15 uur uur hebben 3 jongemannen geprobeerd een 43-jarige man uit Amersfoort te beroven. Het slachtoffer reed op de fiets over het Meerkoetpad toen een van de jongens de man tegenhield. De jongens wilden de man beroven van zijn spullen maar in plaats van deze af te geven, sloeg het slachtoffer met zijn tas van zich af en riep hij om hulp. De berovers kozen daarom eieren voor hun geld en vluchtten weg, in de richting van Schothorst.

De politie onderzoekt deze poging tot beroving en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt:


- Noord-Afrikaans uiterlijk

- Ongeveer 17 jaar oud

- Ongeveer 1.75 m lang

- Slank postuur

- Een van de berovers droeg een
glimmende donkerkleurige jas met capuchon met bontkraag

Verdachte aangehouden (zie persbericht. dd. 5 maart 2010: Vrouwen mishandeld)

AMERSFOORT Op zaterdag 6 maart is de 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Smallepad in Amersfoort. De man werd gezocht in verband met betrokkenheid bij de mishandeling van zijn 18-jarige ex-vriendin en een 30-jarige vrouw uit Amersfoort.

De 18-jarige Amersfoortse werd op 4 maart rond 23.00 uur op het Euterpeplein geslagen met onder andere een ketting. De 30-jarige vrouw was getuige van het incident en zei dat de man moest stoppen met slaan. Daarop sloeg hij de passante eveneens met de ketting in haar gezicht. Beide vrouwen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht in verband met verwondingen. In de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Op 6 maart werd hij op het Smallepad gezien door agenten en daarop meteen aangehouden. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Houten voor nader verhoor en onderzoek.