Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 08-03-2010

Man met ingevorderd rijbewijs aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie op de Weerdsingel Westzijde een man aangehouden omdat hij in zijn auto reed met een ingevorderd rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Laan van Chartroise een automobilist rijden. De agenten herkenden de man van een eerdere achtervolging waarbij de bestuurder een stopteken had genegeerd en ontkomen was aan de politie.

Nu werd de auto gevolgd en samen met een tweede politieauto op de Weerdsingel westzijde aan de kant gezet. De 24-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs omdat dit eerder al was ingevorderd. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Botsing politieauto

UTRECHT Rond 06.15 uur zagen politieagenten bij het 24 Oktoberplein een automobilist door het rode verkeerslicht rijden. De politieagenten zetten de achtervolging in maar de verdachten weigerden te stoppen. Daarom alarmeerden de politieagenten andere agenten.

Toen de gevluchte personenauto over de Marco Pololaan reed richting het politiebureau, probeerde hij een politieauto te ontwijken. De bestuurder raakte hierbij een stoeprand en botste tegen een andere politieauto aan.

De autos liepen flinke schade op. Een politieagent die in de auto zat is door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht. In eerste instantie werd gedacht dat de agent verwondingen had opgelopen, dat er brand wasvan brand maar dat bleek later niet zo te zijn. Twee van de drie inzittenden (leeftijd en woonplaats nog onbekend) van de gevluchte auto liepen door het ongeval lichte verwondingen op. Allen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Bij de bestuurder van de gevluchte auto is een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de hij te veel alcohol had genuttigd. De verkeerspolitie van regio Gooi- en Vechtstreek onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval. Verder onderzoekt de politie nog de reden waarom de automobilist wegvluchtte.

Aangehouden voor brandstichting

VLEUTEN De politie heeft zondagavond in de omgeving van het Driebergsebos vier personen aangehouden omdat zij verdacht worden van het stichten van brand.

Rond 22.40 uur kreeg de politie diverse meldingen van buurtbewoners uit de omgeving van het Driebergsebos dat er brand was uitgebroken. Ter plaatse zagen agenten dat er brand was uitgebroken op het bouwterrein. Tevens werd gezien dat er vier mannen op het terrein liepen. De mannen, één van 18, twee van 19 en één van 20 jaar uit Woerden en Snelrewaard, waren zeer luidruchtig en zichtbaar onder invloed. Het viertal werd aangehouden omdat zij verdacht worden van het in brand steken van een aantal pallets en bouwafval.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op het Stationsplein heeft de politie zondagmorgen een fietsendief op heterdaad aangehouden.

Getuigen belden via 1-1-2 naar de politie omdat men zag dat een man zich verdacht ophield tussen gestalde fietsen. Via het cameratoezicht werd de verdachte gevolgd. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 31-jarige man uit Utrecht aan. De man zat op zijn gemak met een steen het slot van een fiets open te slaan. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 7 op maandag 8 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op het Zandpad ter hoogte van de Jagerskade een auto fout geparkeerd staan. Niet veel later zagen zij dat de auto wegreed in de richting van de Einsteindreef. Agenten besloten de 35-jarige bestuurder uit Schoonhoven te controleren. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 545 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

Vijf mannen aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond vijf personen aangehouden omdat zij verdacht worden van openlijke geweldpleging.

Rond 19.10 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat twee groepen elkaar gingen treffen in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse constateerden de agenten dat er gevochten werd tussen mogelijk supporters. De politie zag kans om in totaal vijf verdachten, tussen de 22 en 35 jaar uit Amsterdam en Hoofddorp, aan te houden. Onderzoek moet uitwijzen wat de betrokkenheid van de verdachten is geweest.