Politie Brabant-Noord

Aandacht voor verkoper pannen- en messensets

Vught/Cromvoirt, 08-03-2010

- De politie vraagt aandacht voor een verdachte man, die vanaf december 2009 op diverse plaatsen in Vught en Cromvoirt (oa Rondeweg, Heiweg, Vughterhage en Sint Lambertusstraat) pannen- en messensets heeft aangeboden. In eerste instantie krijgen de vaak oudere mensen de pannen gratis aangeboden. Wanneer zij interesse tonen blijkt dat er alleen wel BTW moet worden betaald. In sommige gevallen liep dat op tot zelfs 600,00 tot 800,00. Dit is in een paar gevallen ook betaalt door de mensen. Achteraf blijken de pannen dan van slechte kwaliteit te zijn. De laatste melding dateert van vrijdag 5 maart 2010.

Helaas werd in geen van de gevallen het kenteken van de auto van de man genoteerd. Sommige melders spreken van een klein model blauwe personenauto, variërend van een Peugeot, Opel tot VW Polo. De man is informeel gekleed zijn, heeft een blanke huidskleur, een mager postuur en vet bruin haar. Hij spreekt slachtoffers aan als ze in de tuin aan het werk zijn of belt bij huizen aan.

De politie waarschuwt mensen voor dergelijke praktijken en adviseert mensen niet met de man in zee te gaan. Getuigen en slachtoffers (voor zover nog niet bekend) worden opgeroepen zich te melden bij de politie in Boxtel, via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u door de man benaderd worden wordt u dringend opgeroepen het kenteken van zijn auto op te schrijven en dit door te geven aan de politie.