Politie Groningen

Maandag 8 maart 2010

Provincie Groningen, 08-03-2010

Duo aangehouden na poging diefstal

VEENDAM - De politie heeft zondagmiddag in de Vredenlustlaan in Veendam twee 22-jarige mannen aangehouden. De inwoners van Groningen en Sappemeer worden verdacht van een poging diefstal in een videotheek in Veendam. Het duo was eerder die middag vervelend in het pand en een van de twee mannen wilde de kassa meenemen. Een medewerkerster wist dit te voorkomen. Toen even later een klant binnenkwam stuurde deze het tweetal weg. Dankzij een goede omschrijving kon de politie het duo aanhouden.

Tieners stelen bij warenhuis

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag in een warenhuis op de Vismarkt in Groningen twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo uit Borgercompagnie (13) en Muntendam (14) ging meerdere keren bij het warenhuis naar binnen en nam elke keer spullen mee. Toen een van de winkelmedewerkers zag dat een van de meisjes een armband meenam zonder te betalen, moest het duo de tassen laten zien. Daarin zaten de gestolen spullen. De meisjes kregen een winkelverbod voor de winkelketen in Groningen. De politie heeft de pubers meegenomen naar het politiebureau. De ouders konden de verdachten van het bureau halen.

Jonge fietser overvallen op Korreweg

GRONINGEN Een 14-jarige fietser uit de gemeente Bedum is zondagmiddag rond 16.30 uur overvallen op de Korreweg in Groningen. Tussen het Bernouilleplein en de JC Kapteynlaan moest de jongen stoppen voor twee onbekende personen. De ca. 16- a 17-jarige verdachten bedreigden hem en eisten geld. Nadat het slachtoffer een onbekend bedrag afgaf renden de verdachten er vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar de overval.

Ontbrekende verlichting leidt naar alcomobilist

GRONINGEN: Een 27-jarige automobilist uit Groningen is zondagnacht op het Stationsplein in zijn woonplaats aangehouden. De man trok de aandacht, doordat hij zonder verlichting van de Verlengde Hereweg richting het station reed. Bij controle bleek de beginnend bestuurd onder invloed van 1,3 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Betrapt op rijden onder invloed

GROOTEGAST: De politie heeft zondagnacht op de Ambacht in Grootegast een 31-jarige automobilist uit Grootegast aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van 1,25 promille alcohol. De man mocht na verhoor het bureau verlaten met een rijverbod van 6 uur op zak. De politie maakt proces-verbaal op.

Zwerver neemt douche in sportcomplex

HAREN: Een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagmiddag aangehouden. De man was zonder te betalen het sportcomplex binnen gegaan. Vervolgens had hij een handdoek gestolen en was gaan douchen. De man is aangehouden en ingesloten. Bovendien heeft de man een ontzegging voor een jaar gekregen. De man was in het bezit van een fiets die als gestolen geregistreerd stond. Hij verklaarde deze fiets te hebben gevonden. De fiets is bij de politie achtergebleven.

Parkeerautomaat opengebroken

GRONINGEN: Aan de Westerhaven in Groningen is in de nacht van zondag op maandag een parkeerautomaat opengebroken. Onbekenden hebben de inhoud van de automaat weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

Hangjeugd bekeurd

ZUIDHORN- De politie heeft zondagavond op een schoolplein aan de Kievitsweg in Zuidhorn vier jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar bekeurd. Agenten troffen de vier knapen aan op het schoolplein, terwijl daar een verbod voor toegang voor onbevoegden na 18:00 uur gold. De jongens krijgen de keus om hun zaak te laten afhandelen door bureau Halt of de bekeuring te betalen. De boete bedraagt 60 euro.

Vervelende passagier aangehouden

HOOGEZAND- De politie heeft zondagavond bij de afhandeling van een snelheidsovertreding, een 20-jarige man uit Wildervank aangehouden. Op de Burg. Huisingalaan in Oude Pekela bekeurden agenten een bestuurster van een personenauto voor het fors overtreden van de maximum snelheid. Haar rijbewijs werd door de politie ingenomen. Na de afhandeling wilde de passagier van de vrouw de autorit voortzetten. Omdat agenten vermoedden dat de man teveel had gedronken, moest hij meewerken aan een blaastest. Toen hij dit weigerde en ook zijn rijbewijs niet wilde tonen, werd de verdachte aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau. De verdachte kon met twee bekeuringen het politiebureau weer verlaten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 7 maart op diverse plaatsen op snelheid en verlichting.

Ten Boer, Provincialeweg N360:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen:1064, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Laan 1940-1945:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 793, aantal overtredingen: 153, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Verlengde Hereweg:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 834, aantal overtredingen: 205, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Niebert, Molenweg:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 606, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Provincialeweg N355:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 945, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.