Gemeente Voorschoten

projecten in Kita

Gemeente Voorschoten steunt projecten in Kita

Kita jaarverslag De gemeente Voorschoten ondersteunt dit jaar financieel vier projecten in Kita. Het gaat om het maken van rolstoelen voor gehandicapten in Kita, het oprichten van een schoolfonds, het aanbrengen van zonnepanelen met daarop aangesloten een koelkast voor het gezondheidscentrum Kofeba, en het aanbrengen van verbeteringen aan de waterput voor de bewatering van de tuinen van de vrouwen van Konfoulabé.

Tijdens het werkbezoek in december van o.a. burgemeester Jeroen Staatsen en wethouder Marijke Kleijweg, is samen met de voorzitter van de Stichting Jumelage Voorschoten-Kita (Mali), Conny van der Krogt, een bezoek gebracht aan verschillende projecten en organisaties in Kita. Naar aanleiding van deze bezoeken is de keuze gemaakt om de vier genoemde projecten te ondersteunen.

Kerstkaarten
Jaarlijks geeft de gemeente Voorschoten een bedrag aan een goed doel. Mede vanwege het 25-jarig jubileum van de jumelage met Kita is besloten om in 2009 een goed doel in Kita te steunen. Dit zijn uiteindelijk vier goede doelen geworden. De financiële ondersteuning bestaat uit een bedrag van in totaal EUR 2.045,25. Dit bedrag is vrijgekomen, doordat er in 2009 geen kerstkaarten door de gemeente Voorschoten zijn gestuurd. De Stichting Jumelage Voorschoten-Kita (Mali) draagt zorg voor een optimale besteding van de middelen.

LOGO South programma
Naast de genoemde projecten gaat de gemeente Voorschoten in 2010 ook verder met het gemeentelijk project dat in het kader van het LOGO South programma wordt uitgevoerd. Het project is gericht op het verbeteren en digitaliseren van de Burgerlijke Stand in Kita. Het LOGO South programma werkt vooral via de collega-tot-collega methode. Binnen LOGO South dragen 50 Nederlandse gemeenten en waterschappen kennis over aan partners in 13 ontwikkelingslanden. In januari van dit jaar is een onderzoek naar het LOGO South programma afgerond. Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking effectief en duurzaam is. Het volledige rapport is te downloaden van de website van VNG International.

* 8 maart 2010