Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 08-03-2010

Barman verjaagt overvaller uit horecazaak in Roosendaal

ROOSENDAAL: Een onbekende jongen heeft zondagavond kort voor 21.00 uur een overval gepleegd op een horecazaak aan de Burgerhoutsestraat. De jongen liep de zaak binnen en eiste geld van de man achter de bar. Ook een klant die in de zaak was, werd bedreigd. De barman gooide een fles bier naar de overvaller. Daarop koos de overvaller eieren voor zijn geld en vertrok weer, zonder buit. De politie stuurde na het incident een SMS-Alert met de volgende tekst:

Roosendaal, Burgerhoutsestraat. Overval met wapen. Dader, 1.55 meter, donkergekleed, met bomberjack. Leeftijd 15 à 16 jaar. Tips: 0900-8844.

Roosendaals echtpaar betrapt op diefstal van lood bij bedrijfspand

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmiddag rond 17.00 uur een 45-jarige Roosendaler en zijn 52-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden wegens diefstal. De Roosendaler had diverse stukken lood en enkele
lichtkoepels hebben verwijderd van een loods aan de Ettensweg. Daarna belde hij zijn vrouw die met een bestelbus ter plaatse kwam op de spullen op te halen. Een getuige vertrouwde het niet en blokkeerde met zijn auto de bestelbus van de verdachten, zodat die niet konden vluchten. Gealarmeerde agenten hebben de twee Roosendalers meegenomen naar het bureau.

Oudenboscher bedreigt ex-vrouw bij haar woning

OUDENBOSCH: Een 52-jarige man uit Oudenbosch is zondagavond kort na 19.30 uur aangehouden wegens bedreiging. Hij zou ten overstaan van zijn ex-vrouw met een stanleymes een snijbeweging bij zijn keel gemaakt hebben toen hij voor haar woning stond. De vrouw, die de politie belde, zegt al langer problemen te hebben met haar ex. De Oudenboscher is voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Dronken automobilist uit Essen levert rijbewijs in

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmorgen rond 01.50 uur een
49-jarige automobilist uit het Belgische Essen aangehouden op de Burgemeester Schneiderlaan. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man rijden op de Laan van België, waarna hij enkele rode verkeerslichten negeerde. Uiteindelijk lukte het de man te laten stoppen. Hij blies 615 ug/l, zodat hij zijn rijbewijs mocht overhandigen.

Pizzakoerier beroofd op parkeerterrein sportpark in Halsteren

HALSTEREN: Een 19-jarige pizzakoerier heeft zondagavond aangifte gedaan van beroving. De man was vanaf Bergen op Zoom met enkele pizza's naar het sportpark aan de Beeklaan gereden, nadat een
onbekende man een bestelling had geplaatst. Toen de koerier de pizza's wilde afleveren, werd hij door een man vastgepakt en onder bedreiging van een mes gedwongen zijn portemonnee en de bestelling af te geven. Vervolgens moest de koerier wegrijden van de berover. De politie stelt een onderzoek in.

Bergse wijkagent vraagt aandacht voor stijgend aantal auto-inbraken

BERGEN OP ZOOM: Wijkagent Meino Dam vraagt burgers extra oplettend te zijn nu in het centrum van Bergen op Zoom de afgelopen maand veel auto-inbraken of pogingen daartoe zijn gepleegd. In februari stond de teller op 65, dat is een verdubbeling ten opzichte van januari. Van Dam vraagt mensen bij verdachte situaties de politie op 112 te bellen en relevante informatie vast te leggen. Ook is het belangrijk om geen waardevolle spullen, ook jassen en tassen, achter te laten in de auto. De meeste auto-inbraken vinden overdag en de vroege avond plaats. In juni 2009 heeft de politie Bergen op Zoom al aandacht gevraagd voor auto-inbraken en een gezamenlijke actie gevoerd. Handhavers van de gemeente, parkeercontroleurs, buurtpreventie en politie hebben toen gezamenlijk de schouders eronder gezet om het grote aantal
auto-inbraken terug te dringen. Dit is gelukt en er werd onder meer een auto-inbreker op heterdaad aangehouden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 08-03-2010 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |