Nederlandse oplossing maakt Content Syndication vindbaar voor Google 08/03/2010 11:34

PR Newswire

CULEMBORG, Nederland, March 8, 2010 /PRNewswire/ -- Vanuit één centrale bron informatie publiceren op diverse websites, webshops of mobiele telefoons is dé oplossing voor fabrikanten, uitgeverijen of overheden om hun content op een correcte manier breed te kunnen verspreiden over diverse doelgroepen. Als eerste bedrijf ter wereld biedt DCM Services uit Culemborg met het zelf ontwikkelde Live! Syndication de oplossing waarmee zoekmachines zoals Google deze informatie op alle websites vindt en opneemt in zijn zoekindex.

Tot nu toe bleef de informatie die via internet werd verspreid, ook wel Content Syndication genoemd, onzichtbaar voor Google, omdat de zoekmachine de informatie niet als een onderdeel van de website of webshop beschouwde. Door het toevoegen van een speciale code indexeert Google de informatie wel, waardoor die in de lijst met zoekresultaten wordt opgenomen.

DCM Services spreekt met deze nieuwe toevoeging aan het Live!Syndication platform dan ook van een doorbraak in de centraal gestuurde
informatievoorziening via internet. De toepassingen van Live! Syndication zijn legio. ,,Met dit systeem draaien we de wereld een klein beetje om," zegt Gerard van Eldik van DCM Services. ,,Iedereen is altijd bezig bezoekers naar zijn website te trekken, maar onze gedachte is dat de bezoeker al op Internet zit en dat we de informatie daar neer moeten leggen waar de bezoekers zijn."

Content Syndication werkt via een speciale link op de website van de gastheer. Zo kan bijvoorbeeld een reseller via dit systeem alle actuele productinformatie van zijn leverancier op zijn website zetten, die centraal door de fabrikant of distributeur wordt bijgehouden. De overheid kan in tijden van epidemieën op elke website van gemeente, provincie, GGD's of scholen de juiste informatie plaatsen, waarmee onrust door onjuiste informatie wordt voorkomen. Met het systeem is het zelfs mogelijk dat een agrarische organisatie boeren in droge periodes elke ochtend een sms stuurt of ze wel of niet moeten sproeien. ,,Zo leg je communicatie veel dichter bij de gebruikers en bied je als fabrikant of organisatie extra service", aldus Van Eldik.

Door Live! Syndication wordt dit soort contentdistributie vindbaar door Google. DCM Services richt zich met Live!Syndication vooral op fabrikanten en hun distributeurs, uitgeverijen, overheden, belangenorganisaties en wetenschappelijke instituten. ,,Met dit systeem kun je vanuit één bron, real-time betrouwbare informatie publiceren die bovendien door Google wordt herkend," legt Van Eldik uit.

Meer informatie: http://www.livesyndication.com/nl