Pijnacker-Nootdorp


datum 8 maart 2010

Handreiking voor nieuwe raadsleden

Burgemeester Buddenberg feliciteerde de nieuwe raadsleden met hun benoeming nadat op vrijdag 5 maart de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen officieel was vastgesteld door het Centraal Stembureau. De nieuwe raadsleden namen de benoemingsbrieven in ontvangt én een handreiking. "Ik hoop dat deze handreiking een inspirerende bijdrage mag leveren aan de gesprekken over een nieuw bestuursakkoord voor onze gemeente Pijnacker-Nootdorp" sprak de burgemeester.

Handreiking voor nieuw bestuursakkoord
Eén van de eerste stappen voor de nieuw gekozen gemeenteraad is het formuleren van de bestuurlijke opgaven voor de komende periode. In dit kader is het relevant om te melden dat het college tijdens de begrotingsbehandelingen voor 2010 heeft toegezegd met een memorandum te komen, bedoeld als handreiking voor de komende besprekingen over een nieuw bestuursakkoord. Hiermee kunt u zich een beeld vormen van belangrijke ontwikkelingen die in de komende jaren op Pijnacker-Nootdorp afkomen en die van invloed zijn op het toekomstperspectief van onze gemeente. Het is uiteraard aan u om te bepalen of u van deze handreiking gebruik maakt.

Actueel overzicht van wat speelt
In het eerste hoofdstuk wordt ingegaan op de ontwikkeling van de woningbouw, de bevolkingsgroei en het financieel perspectief van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het tweede hoofdstuk schetst op hoofdlijnen een beeld van het huidige beleid en daarop gebaseerde speerpunten. Aansluitend worden per beleidsterrein relevante feiten in beeld gebracht, gevolgd door een korte sterkte/zwakte analyse. Hiermee krijgt u een actueel overzicht van wat er zoal speelt in onze gemeente. Tot slot bevat de handreiking twee bijlagen. In de eerste bijlage wordt nader ingegaan op het financieel perspectief. De tweede bijlage reikt ter overweging punten aan die logisch voortvloeien uit de geschetste analyse van het huidige beleid. Vraagstukken die eventueel in de coalitie-onderhandelingen aan de orde zouden kunnen komen.