Partij voor de Vrijheid (PVV)

Kamervragen over Drenthse delegatie naar Vancouver maandag 01 maart 2010

Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat een delegatie van de provincie Drenthe naar Vancouver is afgereisd om de provincie te promoten in het kader van een eventuele Nederlandse organisatie van de Olympische Spelen in 2028.


1.)
Bent u bekend met de onderstaande berichtgeving over een delegatie van de provincie Drenthe die naar Vancouver is afgereisd? (1) en (2)


2.)
Deelt u onze mening dat het belachelijk is dat de provincie Drenthe een tripje op kosten van de belastingbetaler onderneemt om hun provincie te promoten voor de Olympische spelen in 2028, te meer aangezien het in de eerste plaats niet duidelijk is of Nederland zich kandidaat stelt voor de organisatie en in de tweede plaats het hoogst onzeker is of ons land deze Olympische Spelen krijgt toegewezen? Zo nee, waarom niet?


3.)
Vindt u deze kosten in overeenstemming met het takenpakket van de provincies? Zo ja, onder welke specifieke taak valt een dergelijk duur promotiefeestje in Canada?


4.)
Kunt u de Kamer een overzicht sturen omtrent de kosten van dit reisje die de provincie Drenthe over de rug van de belastingbetaler heeft gemaakt? Zo nee, waarom niet?

NOS-journaal 15.00 uur, vrijdag 26 februari
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/drenthe/article5850989.ece/%E2%80%98 Nederlandse-Spelen-worden-geen-Randstad-feestje'