Deltion College


nieuws

08-03-10

Studenten Deltion ontvangen laptops van Vrienden van Elektro- en Installatietechniek

36 studenten van deBOL4 opleidingen Elektro, Installatie- en Automatiseringstechniek van het Deltion College, ontvingen woensdag 3 maart jl. een laptop uit handen van het bestuur van de stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek.

De bestuursleden Jan Mijnheer (voorzitter) en Aris Weterings (secretaris) van de Vrienden overhandigden de laptops, voorzien van een ingegraveerd logo van de stichting. De stichting vertegenwoordigt veel bedrijven en scholen in de elektro- en installatiebranche in de regio Zwolle. Het Deltion College onderhoudt voor het aanbieden van middelbaar beroepsonderwijs nauwe banden met deze stichting en daarmee met de bedrijfstak.

Om de kwaliteit van stageprocessen in het mbo te waarborgen, hebben het Deltion College en de Vrienden van Elektro- & Installatietechniek Zwolle e.o. (VvE&I) de `InstalPush-regeling' in het leven geroepen. Bedrijven die deelnemen aan deze regeling sluiten een samenwerkingsovereenkomst met Deltion, waarin onder meer afspraken worden gemaakt over de invulling van de stage, de begeleiding van de student en de stagebeloning. Bovendien wordt iedere student bij aanvang van de opleiding voorzien van werkkleding, werkschoenen en een laptop.

In het schooljaar 2008-2009, het startjaar van `InstalPush', zijn bij 76 bedrijven stagiaires geplaatst. Ruim 75% van deze bedrijven heeft aan de afgesproken bijdrage voldaan, waardoor het voor de vrienden nu mogelijk is de eerste laptops uit te reiken. InstalPush is voor de branche een geweldige stimulans om studenten voor de techniek te interesseren en de verwachting is dat het aantal deelnemende bedrijven groeit.

Meer informatie over de InstalPush-regeling is te vinden op www.vvei.nl/installpush.php

---