Gemeente Papendrecht

5 maart 2010

Partijen in Papendrecht buigen zich gezamenlijk over coalitievorming Alle opties om tot het vormen van een coalitie te komen liggen nog open. Burgemeester De Bruin leidde de drukbezochte openbare bespreking over de verkiezingsuitslag op vrijdag 5 maart. De acht politieke partijen lieten hun gedachten gaan over de verkiezingsuitslag en de daarop gebaseerde getalsmatige verhoudingen. Tijdens het debat bleek dat geen enkele partij door andere partijen wordt uitgesloten. De komende periode buigen de partijen zich over de vorming van een coalitie en het opstellen van een coalitieakkoord. Zaterdag 6 maart starten de besprekingen, waarbij het initiatief ligt bij het PAB Tijdens de coalitievorming zullen partijen erop inzetten om ook tussentijds openheid, helderheid en duidelijkheid over de vorderingen te geven.
De partijen willen graag via een zorgvuldig proces komen tot de vorming van een coalitie zodat een daadkrachtig en stabiel college gevormd kan worden. Tijdens de besprekingen zal uiteraard ook de vraag op tafel komen welke wethouders welke portefeuilles zullen gaan beheren in het nieuw te vormen college.

Door voorkeurstemmen heeft een aantal andere kandidaten een zetel bemachtigd dan volgens de volgorde van de kieslijst was te verwachten.


____________