FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: AOW en pensioen plannen hebben enorme gevolgen voor vrouwen

FNV Bondgenoten is begonnen aan een bewustwordingscampagne om vrouwen meer inzicht te geven in de enorme gevolgen die de AOW en pensioenplannen voor de meeste vrouwen kunnen hebben. Met de landelijke verkiezingen kan dit helpen in de overweging om op de partij te stemmen die hun belangen goed vertegenwoordigd.

Anja Jongbloed, hoofdbestuurder FNV Bondgenoten: "Veel vrouwen werken parttime, hebben helemaal of gedeeltelijk niet gewerkt door de zorg voor kinderen of ouders of hebben veel vrijwilligerswerk gedaan. Zij hebben dus in de meeste gevallen veel minder pensioen opgebouwd dan mannen. En zijn daarom ook veel afhankelijker van de AOW dan de meeste mannen. De AOW en pensioenplannen hebben dus enorm veel effect op vrouwen. Wij willen daar meer aandacht voor, zodat ook zij hun stem laten horen. Bijvoorbeeld tijdens de verkiezingen."

Op www.fnvbondgenoten.nl/vrouwen kunnen vrouwen een `poll' en wensenlijst invullen op het gebied van werk en inkomen. Zij kunnen daar ook meer informatie vinden om de gevolgen van de AOW en pensioenplannen voor zichzelf in te schatten. De wensenlijst van vrouwen gaat FNV Bondgenoten binnenkort aanbieden aan Gerdie Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer, voor verdere verspreiding onder kamerleden.

Tijdens het afgelopen weekend gehouden Women inc. festival is geflyerd en konden vrouwen de wensenlijst ook invullen. Vandaag is het internationale vrouwendag.