Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 maart 2010

Verdachte bromfietsdiefstal aangehouden

Hengelo

Zondagmiddag 7 maart is een 17-jarige bestuurder van een bromfiets aangehouden. Na onderzoek op het bureau bleek het te gaan om een gestolen bromfiets.

Omstreeks 15.00 uur keerden twee bromfietsen op de Oldenzaalsestraat in Hengelo om na het zien van een motoragent. Eén van de voertuigen was niet voorzien van een kentekenplaat, waarvoor de agent deze staande hield. Bij aankomst op het bureau bleek het te gaan om een eerder die nacht gestolen bromfiets. Hiervan was door de 37-jarige eigenaar uit Hengelo eerder die zondag aangifte gedaan. De 17-jarige verdachte uit Hengelo is hierop voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010020308)

Man zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding Hengelo
Zondagmiddag 7 maart botste een 21-jarige man uit Hengelo tegen een geparkeerde auto van een 46-jarige Hengeloër aan de Dennenbosweg. Er ontstond slechts materiële schade. De jongeman bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hiervoor wordt proces verbaal opgemaakt. (2010020310)

Verdachte winkeldiefstal aangehouden Enschede
Zondagmiddag 7 maart is aan het van Heekplein in Enschede een 21-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden op verdenking van diefstal. Oplettend beveiligingspersoneel hield haar aan, waarna de verdachte is overgedragen aan de politie.

De vrouw gedroeg zich verdacht. Beveiligingspersoneel hield haar in de gaten. Toen zij goederen in haar tas stopte en vervolgens naar buiten liep, werd zij door een beveiligingsmedewerker aangehouden op het van Heekplein. Ze bleek gebruik te hebben gemaakt van een speciaal geprepareerde tas waardoor het detectiepoortje geen signaal afgaf. De vrouw is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010020314)

Controle 'restalcohol'

Rijssen

Twee bestuurders werden aangehouden omdat zij vanochtend (nog) onder invloed van alcohol verkeerden.

Politie Twente controleerde samen met medewerkers van de Douane en Provincie vanmorgen 480 automobilisten op de N347 ter hoogte van Rijssen op het gebruik van alcohol. De controle begon om 05.30 uur en duurde tot 08.15 uur.

Nóg onder invloed!
Twee bestuurders werden aangehouden omdat zij nog onder invloed van alcohol verkeerden. Een 42-jarige automobiliste uit Hellendoorn reed met haar auto terwijl zij 1,16 promille alcohol in haar bloed had. Een 35-jarige man uit Vroomshoop had een promillage van 0,95. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie Twente wil met deze controles de bestuurders bewust maken van het gevaar van restalcohol. De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. De bestuurder is zich in de meeste gevallen hier niet van bewust. Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%. De controlerende agenten constateerden op de mobiele alcoholtester ook diverse indicaties op het gebruik van alcohol. Deze bestuurders overschreden echter niet het strafbare limiet. Het verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt, bij een beginnend bestuurder 0,2 promille.

De politie Twente blijft deze controles in de toekomst uitvoeren om de verkeersveiligheid te vergroten. (2010020455)




Politie Twente