Politie Noord-Holland-Noord

berichten van maandag 8 maart

Alkmaar, 08-03-2010 o 13.00 uur

Man gewond bij betrappen inbreker

Den Helder, maandag 8 maart

Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur raakte een 24-jarige man gewond toen hij een inbreker betrapte bij de kelderbox van zijn flatwoning aan de Praamstraat in Den Helder. Het slachtoffer was even naar buiten gelopen om wat te roken. Toen hij licht zag branden in de centrale toegang naar een aantal kelderboxen (waarvan hij er een huurde) en ook de toegangsdeur open bleek te staan, ging hij even kijken. Bij het naar binnen gaan werd hij direct tegen zijn hoofd gestompt. Ook werd hij gesneden of gestoken door de man die zich bij de kelderboxen ophield. Het slachtoffer kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden behandeld.

De dader kon zich uit de voeten maken en kon niet worden achterhaald. Onduidelijk is nog of er iets werd weggenomen uit een van de kelderboxen.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerijtje

Koedijk, zondag 7 maart

Op zondagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Omloop in Koedijk. Hier werd op zolder een kleine hennepkwekerij aangetroffen met daarin vijftien hennepplanten, twaalf stekjes en de nodige apparatuur. De 25-jarige bewoner van het pand werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De hennep en de apparatuur zijn in beslag genomen.

Fietsongeluk

Alkmaar, zondag 7 maart

Op zondagmiddag omstreeks 14.00 uur een 54-jarige man en zijn 52-jarige echtgenote gewond bij een verkeersongeval op de Molenkade in Alkmaar. Beiden reden op een fiets over het fietspad naast de Molenkade. Toen er tegenliggers aankwamen probeerde de man aan de kant te gaan. Hierdoor kwamen de sturen van zijn fiets en die van zijn vrouw in elkaar. De man kwam ten val en kwam met zijn hoofd op de grond. De vrouw raakte de macht over het stuur kwijt en reed het water van de Hoornse Vaart in. Omstanders hebben de vrouw uit het water gehaald. Beide slachtoffers zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Lekker hard

Heiloo, maandag 8 maart

Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur probeerde de politie een personenauto bij te ouden op de A9 onder Heiloo. De auto, een Porsche, reed met een snelheid van rond de 200 km per uur. Ter plaatse mag 120 km per uur gereden worden. Omdat de politieauto de man niet bij kon houden werd het kenteken van de auto opgevraagd. Dit bleek afgegeven te zijn aan een bewoner van Zuid-Scharwoude. Toen de bestuurder bij zijn woning kwam, stond de plaatselijke politie al op hem te wachten. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.