Project Gemeente Westland

woningen verdeeld met woningzoekendensysteem Gemeente Westland

Ruim 1500 woningen verdeeld met woningzoekendensysteem Gemeente Westland

Publicatiedatum: 08-03-2010

In de periode 2005-2009 zijn ruim 1500 koopwoningen, verdeeld over 35 nieuwbouwprojecten, via het woningzoekendensysteem toegewezen. Ruim 94% van deze woningen zijn verkocht aan inwoners van de gemeente Westland, 36% van de woningen is naar starters gegaan.

Het systeem is een begrip in Westland. Er staan 4750 woningzoekenden ingeschreven en de gemiddelde inschrijfduur is 2,8 jaar. Wethouder wonen Marga de Goeij: "Het woningzoekendensysteem is een transparant systeem met voor iedereen gelijke kansen. Degene die het langst ingeschreven staat komt als eerste in aanmerking. Door gebruik te maken van een woningzoekenden systeem hebben we bereikt dat Westlanders meer kans maken op een nieuwbouwkoopwoning. Iedereen vanaf 18 jaar kan zich inschrijven".

Starters kunnen gebruik maken van de starterslening die Gemeente Westland in 2007 heeft geĂŻntroduceerd. De starterslening heeft het voor hen mogelijk gemaakt om een woning te kopen die anders onbereikbaar was. Sinds de invoering van de starterslening zijn 124 leningen verstrekt. Doordat huurders ook in aanmerking kunnen komen voor een starterslening is de doorstroming in de huurmarkt vergroot.

Onlangs is de toewijzing van de projecten Tuinveld fase 1 en het project 4Young afgerond. Voor het project Tuinveld zijn alle 35 eengezinskoopwoningen inmiddels verkocht. Ook hier gaan de woningen voornamelijk naar Westlanders (85,7%) en zijn koopstarters goed vertegenwoordigd (42,8%).

Iedereen die in aanmerking wil komen voor een nieuwbouwkoopwoning kan zich inschrijven in het woningzoekendensysteem van de gemeente. Via de website van de gemeente Westland kan het aanvraagformulier worden ingevuld. www.gemeentewestland.nl