Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


PERSBERICHT
Zoetermeer, 5 maart 2010

BRANDSMA JACHTEN B.V. LEERBEDRIJF VAN HET JAAR 2010 WATERSPORTINDUSTRIE

Op vrijdag 5 maart is Brandsma Jachten B.V. uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2010 Watersportindustrie. De winnaar is tijdens het symposium Happy@Work van de HISWA bekend gemaakt door Alien Cnossen, algemeen directeur Kenwerk. "We kijken niet alleen naar goed personeel voor nu, maar ook voor de toekomst. Deze erkenning geeft aan dat we daarin geslaagd zijn en daar zijn we trots op", aldus de heer De Vries van Brandsma Jachten. De andere genomineerden waren Heida Jacht- en Motorenservice te Workum, Bloemsma Van Breemen Shipyard te Makkum en Orange Nautical Services BV te Zaandam.

De verkiezingscommissie heeft de titel onder meer aan Brandsma toegekend vanwege de inbedding van opleiden in hun gehele bedrijfsvoering. Via een vaste cyclus van afstemmings- en beoordelingsmomenten worden stagiaires beoordeeld op praktische en theoretische kennis, samenwerken, klantgerichtheid, veiligheid en milieuzorg. Eventuele aandachtspunten koppelt het bedrijf actief terug naar het roc. Zo draagt Brandsma Jachten B.V. bij aan een permanente verbetering van het scholingsniveau.

Bij de beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. De commissie bestond uit: Bert Verkoelen (RECRON), Rian Verkooijen (Reiswerk), Aletta Hoekstra- Hoetink (Veluws bureau voor Toerisme), Steven Ringelestijn (MBO Toerisme en Recreatie), Herbert van Oord (HISWA), Johan Bijlsma (FNV Recreatie) en Bianca Boerop (Kenwerk).

Stimuleren leren in de praktijk
De Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk, HISWA, Reiswerk, MBO Toerisme en Reizen en FNV Recreatie om de beste leerbedrijven in de spotlights te zetten. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de watersportindustrie hebben onder de aandacht te brengen.


Noot voor de redactie (