Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


PERSBERICHT

Hilversum, 8 maart 2010

Goed opleiden verdient een prijs
Regionale verkiezing Beste leerbedrijf 2010 van start

Vanaf 8 maart 2010 kunnen erkende leerbedrijven in de elektro-, installatie- en metaalsector kandidaten voordragen óf zichzelf aanmelden als deelnemer aan de regionale verkiezing Beste Leerbedrijf 2010 van Kenteq.

Ieder leerbedrijf draagt op zijn eigen manier en niveau bij aan de ontwikkeling van technisch vakmanschap. Grote bedrijven lijken daarbij in het voordeel, maar ook kleinere bedrijven laten inspirerende en innovatieve voorbeelden zien van opleiding in de praktijk. Daarom kiest Kenteq in 2010 in elk Kenteqdistrict twee leerbedrijven van het jaar: één in de categorie bedrijven tot en met vijftien personeelsleden, en één in de categorie bedrijven met zestien of meer personeelsleden. Kenteq doet op deze manier meer recht aan de specifieke mogelijkheden van grote én kleine bedrijven.

Regionale verkiezingsgroepen
Nederland is aan de hand van de districtsindeling van Kenteq ingedeeld naar drie kiesgroepen. Bedrijven gevestigd binnen die kiesgroepen nemen het in de verkiezing tegen elkaar op. De groepen zijn:
Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe en Gelderland (Kenteq district Noord) Brabant, Limburg en Zeeland (Kenteq district Zuid) Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland (Kenteq district Randstad)

Meedoen
Op de themasite verkiezing 2010 op www.kenteq.nl zijn de criteria, procedure en voordracht- en deelnameformulieren van de regionale verkiezingen te vinden. Elke district nomineert zes bedrijven, drie grote en drie kleine bedrijven. Zij worden aan de hand van hun deelnameformulier en een jurybezoek beoordeeld. Deelnameformulieren kunnen tot 30 april 2010 worden ingestuurd.

Winnaars
In september zal er in elk district een evenement plaatsvinden waarop de twee winnaars van het district bekend worden gemaakt. De winnende leerbedrijven ontvangen een fraaie award en een geldbedrag van 2.500 euro. Bovendien dingen ze mee naar de landelijke titel Beste Leerbedrijf.


---