Landstede

Mbo'ers en hbo'ers op stage bij de wereldtentoonstelling

Tijdens het beroepenevenement Skills Masters dat op 4 maart van start ging in Ahoy worden de 152 mbo- en hbo-studenten gepresenteerd die het komende halfjaar stagelopen op de World Expo in Shanghai.

Op initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zet Nederland deze studenten in op het Nederlandse paviljoen (Happy Street). Het stageproject wordt onder leiding van de organisatie NL EVD Internationaal uitgevoerd door de stichting Skills Netherlands en de MBO Raad. 152 studenten, 19 stagefuncties, één visitekaartje.

De studenten lopen tijdens de World Expo in 19 verschillende functies stage: van chef-kok en vip-gastheer tot camerajournalist en host. Samen met het team professionals vormen de studenten het visitekaartje voor zo'n 7 miljoen te verwachten bezoekers op het Nederlandse paviljoen.

Na een intensieve selectieprocedure zijn de studenten met een Chinese taal- en cultuurtraining en teambuilding voorbereid op hun stageperiode in Shanghai. De eerste groep Nederlandse studenten vertrekt op 10 april naar China.

Internationale samenwerking door studenten
Naast de unieke leerervaring om te werken op de grootste World Expo ooit wordt de studenten een extra ervaring aangereikt. De Nederlandse studenten gaan intensief samenwerken met Chinese studenten.

Vakinhoudelijk
De vakinhoudelijke stagebegeleiding van zowel de mbo- als hbo-studenten wordt gecoördineerd door de MBO Raad, de belangenvereniging van alle mbo -instellingen in Nederland. Hiervoor zijn vanuit de 36 aan dit stageproject deelnemende onderwijsinstellingen zeven stagebezoekers geselecteerd die de contacten onderhouden tussen de scholen, de studenten en de leermeesters in Shanghai en op die manier de studievorderingen van de studenten tijdens hun stage volgen.

De zes stagiaires van Landstede vlnr:
Rianne van Stelten, Opleiding Recreatie, Daphne Prikken, Opleiding Toerisme, Bart Greveling, Opleiding Horeca, Marwa Al Hasani, Opleiding Toerisme, Nienke Kroon, Opleiding Toerisme en Arianne Bonestroo, opleiding Toerisme