FNV KIEM

Opdrachtovereenkomst freelancers Dutchview in de maak

maandag 08 maart 2010

Voor de freelance camera- en geluidsmensen die voor Dutchview werken is een opdrachtovereenkomst in de maak. Het facilitaire bedrijf is samen met een groep freelancers een concept overeengekomen. De vakbonden FNV KIEM, Crewbelangen en CNV Media nodigen vrijdag 12 maart hun achterban uit om het concept te bespreken.

Dutchview liet begin 2010 middels een brief weten dat zij de tarieven voor freelancers wilden verlagen. Hier kwam zoveel protest op binnen dat de directie van het facilitaire bedrijf op 16 februari in gesprek ging met de freelancers. De freelancers gaven aan niet akkoord te gaan met de nieuwe leveringsvoorwaarden. Er werd een werkgroep in het leven geroepen om samen met Dutchview nieuwe leveringsvoorwaarden op papier te zetten.

Het concept is klaar en wordt op vrijdagavond 12 maart om 20.00 uur in het Mediacentrum (Mediapark Hilversum) besproken.

Naast de concept opdrachtovereenkomst willen de bonden de mogelijkheid bespreken om zelf met leveringsvoorwaarden te komen die freelancers ook bij andere facilitaire bedrijven kunnen gaan hanteren. Entertainment & Media