Ook bedrijven leiden schade als gevolg van ongewenste SMS-diensten

08/03/2010 14:41

A&B Groep

Zakelijk gebruiker vaak de dupe van ongewenste SMS-diensten

Roosendaal, 8 maart 2010 - Zakelijke gebruikers zijn regelmatig onbedoeld of ongewenst geabonneerd op SMS-diensten. De werkgever leidt hierdoor vaak onbewust substantiële economische schade.

Frank Heemskerk (voormalig staatssecretaris Economische Zaken) kondigde onlangs verscherpte maatregels aan om jongeren te beschermen. Het is begrijpelijk dat de politiek met name de kwetsbare groepen in de samenleving beschermt. Economisch gezien lijkt de grootste schadepost bij overheid en bedrijfsleven te liggen.

Ron Rijkenberg, directeur A? Groep: "In de praktijk merken wij dat slechts weinig organisaties structureel hun factuur controleren op dit soort kosten. En als het al gebeurt, blijkt het niet eenvoudig deze Premium SMS-diensten te stoppen."

Bedrijven zijn zich er nog niet bewust van dat een schadepost van enkele euro's tot enige tientallen euro's per medewerker per maand flink oplopen op jaarbasis.

Overigens is het technisch mogelijk om deze diensten volledig te blokkeren, maar providers bieden dit tot op heden niet aan. Ook een site als smsdienstenfilter.nl is niet toegesneden op het grootschalig voorkomen van deze schadepost.

Uitgaande van enkele praktijkvoorbeelden lopen de totale kosten voor het bedrijfsleven als gauw in de tientallen miljoenen per jaar.

Over A? Groep

A? Groep is een onafhankelijke dienstverlener die organisaties adviseert en assisteert bij het effectiever en efficiënter omgaan met hun telecommunicatie. Daarin staan feiten en cijfers op basis van gedegen marktonderzoek centraal. A? Groep brengt voortdurend de prijs/prestatie-verhouding van alle belangrijke telecomaanbieders in Nederland in kaart, en vergelijkt de tarieven èn de serviceniveaus van verschillende aanbieders door middel van gestandaardiseerd onderzoek. Op basis hiervan adviseert A? Groep haar klanten bij het kiezen van een aanbieder, en neemt die klanten zo de complexiteit van telecom uit handen.





http://www.ab-groep.nl