Nieuws

Start verbouwing boulevard, Strandweg afgesloten

Gemeente Den Haag 08 maart 2010

Maandag 8 maart 2010 begint het slopen van de boulevard en de strandmuur tussen Sea Life en de Schuitenweg. Daarom wordt de Strandweg afgesloten.

Door de sloop is doorgaand verkeer op de boulevard niet meer mogelijk en wordt het verkeer in Scheveningen omgeleid. Ook wordt er een nieuwe dijk onder de boulevard gebouwd. Als deze dijk klaar is, start in het najaar het opnieuw inrichten van de boulevard.

Bereikbaarheid

Vanaf maandag 8 maart 2010 wordt de Strandweg tussen Sealife en de Schuitenweg volledig afgesloten. En is het niet meer mogelijk om vanaf de Scheveningseweg linksaf de Duinstraat in te slaan. Voor het verkeer vanuit de Vissershavenweg is daarom ter hoogte van de Schuitenweg een rotonde aangelegd. Om het verkeer door Scheveningen te leiden, is onder andere de kruising Scheveningseweg/Duinstraat aangepast.

Parkeren

Het werk neemt ook parkeerplekken in. Daarom is er een tijdelijk parkeerterrein aangelegd op het strand bij het Noordelijk havenhoofd. Hier kunnen ongeveer 400 personenauto's parkeren.

Tijdelijke boulevard

Er is een tijdelijke boulevard aangelegd van 500 meter. Hierdoor is het strand, de boulevard en de strandpaviljoens nog te bezoeken. Ook de toiletten, de Biesieklette, de parkeerplekken en het informatiecentrum krijgen tijdelijk een nieuwe plek bij de Schuitenweg. Daarnaast is hier ook het werk van dichtbij te bekijken.

Kijk voor een overzicht van de werkzaamheden bij Bereikbaarheid Scheveningen Boulevard.